Intră acum și în grupul de
Primul caz de preot sucevean care a renunțat la preoție pentru a se înrola, din Oastea Domnului în oastea lui Gheorghe Flutur (pregătit deja de lupta in tranșe, cu ranița în spate și cu mâna pe baionetă), s-a înregistrat la Fălticeni.
Inițial am crezut că e vorba de un caz izolat și că repectiva persoană era mai convins de ”misiunea” sa liberală decât de misionarism și că e doar o ”oaie rătăcită în politică”.
Dar se pare că nu e așa și că PNL își face un obicei din a racola preoți pentru a candida la funcțiile de primar in județ.
După toate semnalele acestea se pare că PNL este în faza de misticism, premergătoare celei de deces politic.
Astfel, la București, unul dintre cei mai angrenați liberali în problemele administrației publice locale, Ludovic Orban a fost înlocuit cu radical-ortodoxul Teofan Dragoș Marian Munteanu (nume de scenă politică Marian Munteanu), în timp ce în celălalt capăt al țării, la Dorna Candrenilor, primarul liberal Mafteiu Candrea (tatăl liderului județean PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău) a fost înlocuit cu preotul Sorin Doroftiesei.
Acesta e al doilea caz când un preot renunță la enoriași, parohie și misiunea sa creștină doar pentru a se băgă într-o luptă politică, fără nici un fel de experiență în ale administrației locale.
Foarte ciudat e că, în majoritatea cazurilor, modul de lucru în gestionarea activităților parohiei sunt total antagonice cu principiul transparenței decizionale, a transparenței cheltuirii banului public și nu are nimic în comun cu ideea de licitație publică pentru realizarea diverselor edificii .
Nu ne este în momentul de față, foarte clar, ce își propune PNL la Suceava. Ce dorește de fapt? Să înceapă ședintele de partid cu o binecuvântare a prea-iubitului președinte? Din fuziunea a două partide puternice la Suceava a rezultat că trebuie racolați preoți?!
Care este rezultatul fuziunii?
Mai cu picioarele pe pământ pare să fie liderul organizației municipale Suceava a PNL, primarul Ion Lungu, care este de altfel un susținător înfocat al Bisericii și a ajutat fără rezerve ridicarea Catedralei din municipiu și care a spus că Biserica are rolul ei, administrația publică are rolul ei și că nu e bine ca lucrurile să se amestece între ele.
Probabil, că dacă Ion Lungu mai insistă mult pe aceste idei are șansa să fie declarat ”eretic” în partid, față de DREAPTA credință liberală!
Și revin la întrebarea din titlu: de ce să renunți la activitatea de misionar pe care ai îmbrățișat-o sufletește și ai primit har pentru ea ca să mergi pentru un partid, oricare ar fi el?
Oare cine greșește aici – politicul că a găsit preoți care nu sunt dedicați misiunii lor și îi folosesc fără scrupule deși imediat aceștia nu mai sunt preoți sau Biserica pentru că a permis prea ușor unor absolvenți de teologie să ajungă preoți și să se joace cu sufletele oamenilor?
MIHAI CHIRA
Intră acum și în grupul de