Intră acum și în grupul de
Asa a incercat sa glumeasca d. Isarescu in ultima interventie cu public dupa ce anterior a explicat pe larg ca cursul de schimb nu este lasat liber. Prin urmare in 3,1 si in 4,6 a ajuns doar pentru ca a vrut.
In realitate daca nu ar mai fi acolo, nu ar mai sti cat e cursul peste o luna ceea ce este un motiv suficient pentru a se perpetua in pozitie dupa cum explicam in opinia “Tranzactionarea preelectorala in marja in Cazul Romaniei sau cum ai putea sa te alegi perpetuu“
“Credeţi că eu, dacă aş şti cât ar fi cursul peste o lună sau un an între leu şi euro sau între dolar şi euro aş mai sta aici?” a intrebat retoric Isarescu.
Prin controlul cursului si atingerea nivelelor gen 3,1, d.Isarescu nu doar ca a reusit sa produca dezechilibrele macroeconomice ale anului 2007-2008 dar a si blocat un numar mare de firme si persoane in credite in valuta.
Deprecierea cursului dupa ce economia a fost eurizata este un element de presiune asupra politicienilor folosit pe scara extinsa in ultimii ani.
In masura in care economia isi revine d. Isarescu devine mai putin frecventabil iar un curs manipulat dupa plac devine singura pirghie de atingere a obiectivelor personale, deoarece “daca as sti” nu “as mai sta aici”.
Un curs de schimb flexibil ar pozitia Romania in situatia de competitivitate a Poloniei. Cursul de schimb este o expresie a economiei. Manipularea cursului pentru atingerea diferitelor interese a afectat si continua sa afecteze economia reala.
imagine de pe migbank.com
Intră acum și în grupul de