Intră acum și în grupul de
Începând de astăzi și până la sfârșitul lunii, pe 30 August, Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj Uzina de Apă Suceava este gazda evenimentului Zilele Culturii Urbane, ediția a III-a. Tema din acest an este „Regenerarea patrimoniului arhitectural neclasat”, proiectul fiind realizat cu finanţare parţială din fondul timbrului de arhitectură gestionat de Ordinul Arhitecților din România.
Programul evenimentelor organizate la Uzina de Apa Suceava:
8 August 2014
10:30 – 13:00
Workshop / atelier de restaurare faţade susținut de BAUMIT România, partener și sponsor principal, prin responsabil arhitect Adrian Albuleț
14:30 – 20:00
Deschiderea publică a evenimentului
15:00
Lansarea ediției a III-a de către OAR Nord-Est și partenerii Uzinei de Apă. Celebrarea aniversării Uzina de Apă la 100+2 ani
15:30
Vernisare expoziție Patrimoniu arhitectural neclasat la Suceava
16:00
Vernisare expoziție Trans(a)parențe (secțiunea I) – arhitect Arpad Zachi, Fundatia Arhitext Design
16:30
Trailer film documentar Șantier în Lucru – Sindy Quéré, Guillaume Lebon, Bénédicte Vacquerel (Franța)
17:00
Prezentarea primei reședinte artistice la Uzina de Apă – Șerban Budăcean, APAR (Asociația Artiștilor Romani din Paris)
18:30
Prezentarea proiectului de salvare a Casei Enescu din Mihăileni – arhitect Șerban Sturdza, președinte al Filialei Bucuresti a OAR
19:00
Concert susținut de Raluca Stirbăț (pian) și Alexandru Semeniuc (vioară) pentru susținerea salvării Casei Enescu din Mihăileni
9 August 2014
10:00 – 18:00
Conferință și masa rotundă: Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat
10:00
Proiectia filmului documentar Șantier în lucru în prezența realizatorilor. Opinii.
11:30
Prezentarea arhitecturii contemporane din Europa Centrala și de Est – arhitect Arpad Zachi
12:00
Patrimoniul industrial din Bucovina – doctorand urbanist Adrian Cioangher
12:30
Patrimoniul arhitectural recent: 1948-1989. Parte a proiectului cultural ICR-UAR Arhitecți români creatori de patrimoniu cultural național – profesor doctor arhitect Cristina Gociman.
13:30
Tehnici de restaurare – conferinta BAUMIT România – arhitect Adrian Albuleț
15:30
Masă rotundă pe tema Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat, moderator arhitect Ion Andriu, vicepreședinte al OAR. În deschidere, prezentarea propunerii legislative privind protejarea obiectivelor cu valoare cultural reprezentativă: arhitect Ion Andriu și deputat profesor doctor Sanda Maria Ardeleanu.
17:30
Concluzii
18:00
recital jazz susținut de Cătălina Oana Beta (voce) și Marius Vrânceanu (chitară)
10 August 2014
Ziua Porților Deschise la Uzina de Apă
8-14 August 2014
Expoziție Trans(a)parențe – secțiunea I. Expoziție itinerantă ce prezintă arhitectura ultimilor ani din țări din Europa Centrala și de Est. Sectiunea a II-a va fi expusă la Botoșani.
15-20 August 2014
Expoziție Trans(a)parențe – secțiunea a II-a. Secțiunea a II-a a expoziției de la Botoșani va fi expusă la Suceava, la Uzina de Apă, înlocuind prima secțiune.
12-20 August 2014
Previzionare rezidentă artistică, APAR Franța. Artistul Șerban Budăcean va lucra în bazinele Uzinei de Apă. El va produce în tehnica proprie lucrări in situ ce vor fi expuse apoi în Uzina de Apă. Pe parcursul producției, vizitatori vor putea urmări artistul și evoluția lucrărilor, însă nu vor putea interacționa cu acesta, el fiind complet izolat și autonom în spațiile închise temporar pentru această acțiune. Uzina de apă va fi închisă între 20 și 22 August 2014 pentru montarea expoziție supriză ca rezultat al acetei residințe artistice.
23 August 2014
Vernisaj rezidență artistică Șerban Budăcean, cu sprijinului Asociației Artiștilor Români din Paris (APAR). Expoziție unicat, produsă în rezervoarele uzinei. Invitați: artiști plastici și personalități.
24-30 August 2014
Expoziție unicat, produsă în rezervoarele uzinei de către Șerban Budăcean, cu sprijinului Asociației Artiștilor Români din Paris (APAR). Vor fi organizate diverse evenimente și schimburi de experiență cu artiști din România și din străinătate.
30 August 2014
Demontare expoziție in situ – impresii asupra expoziției în prezența artistului
Intră acum și în grupul de