Intră acum și în grupul de
Sala de spectacole de la Dom Polski a găzduit, luni seara, un concert extraordinar de colinde premergător sărbătorilor de Crăciun, susținut de Corala „Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți.
Continuând și în acest an tradiția de a organiza concertul de colinde înainte de Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a invitat Corala „Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți să le aducă sucevenilor din bucuria marii sărbători creștine.
Corala este dirijată de un absolvent de Teologie, acesta fiind distins cu titlul de cel mai bun dirijor la ultimul concurs coral care a avut loc în Belarus. De asemenea, Corala „Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți, formată din slujitori ai Sfintelor Altare din parohiile din jurul orașului Rădăuți, a obținut numeroase premii I atât naționale, cât și internationale. Ultimul premiu I a fost revendicat tot în Belarus.
În cuvântul de deschidere, pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar, președinte al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, a susținut că „ne apropie de Dumnezeu colinda și prin ea Îi mărturisim Nașterea în Betleem; cu adevărat bucurie mare este atunci când oamenii sunt în armonie unii cu alții și cu Dumnezeu”.
De asemenea, la începutul concertului au fost premiați câțiva elevi deosebiți care s-au remarcat la concursurile și olimpiadele la care au participat. Astfel, au fost premiați Iamina-Maria Răceanu din clasa a X-a la C.N. „Petru Rareș” Suceava, olimpică internațională la limba română, distinsă cu premiul Google România, cu medalie de argint și de aur la concursul Toyota Internațional; Lungoci Teodora și Moruz Mihail-Mihnea, elevi ai preotului Justinian tot de la C.N. „Petru Rareș” Suceava, olimpici la religie, locul I pe județ; Coțofrei Andrei și Petraș Adrian pentru ocuparea locului I pe județ la olimpiada de fizică.
Sala de la Dom Polski a fost arhiplină, Corala „Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți intonând colinde tradiționale și bizantine-corale care au ajuns la sufletele tuturor ascultătorilor.
La sfârșitul concertului, membrii Coralei au primit din partea pr. Justinian Cojocar cartea preotului Pentelescu Nicolae, „Un veac de muzică corală în Țara de Sus” (istoria corurilor bisericești și laice din Bucovina și Moldova de Nord, 1860-1970). Aceasta se află în manuscris, în 15 volume, și a fost descoperită de pr. Justinian Cojocar. Cartea a fost tipărită în 2013, iar o lansarea a acesteai a avut loc și la Cernăuți pe data de15 noiembrie 2014.
Intră acum și în grupul de