Intră acum și în grupul de
Cei 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu au fost celebrați de elevii Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava printr-un program complex în care au fost incluse informații captivante despre viața și activitatea literară a poetului, comunicări științifice, momente poetice și interpretări vocale.
„Pentru Colegiul Național de Informatică <<Spiru Haret>>, ca instituție, pentru cadrele didactice și elevii acestuia, ziua de 15 ianuarie stă sub semnul universalității marelui poet Mihai Eminescu, creator al unei poezii veșnic tinere. Creația sa este mereu actuală, căci a surprins adevăruri fundamentale și eterne, a formulat răspunsuri la marile probleme ale existenței umane, a pătruns în tainele lumii”, a susținut directorul colegiului sucevean, prof. Virginel Iordache.
În cinstea poetului național, elevii Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, coordonați de directorul instituției de învățământ, au pregătit un program complex ce a fost prezentat în Sala de Artă „Elena Greculesei” a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”.
Astfel, elevii suceveni au comunicat idei privitoare la viața și activitatea literară a „Luceafărului poeziei românești”, au susținut comunicări științifice, momente poetice și interpretări vocale, care au contribuit la cunoașterea operei eminesciene, dar și la consolidarea prestigiului poetului stins atât de timpuriu.
Manifestarea a debutat prin proiecția unei secvențe de film pe tema prieteniei unice dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă, aceasta fiind urmată de prezentarea unor informații captivante despre viața și activitatea literară a poetului.
Intrarea în universul eminescian s-a realizat și prin interpretarea vocală a unor romanțe și cântece de dor, pe acorduri de chitară, de talentații elevi ai colegiului.
Textele îndrăgite și recitate cu mare pasiune au fost urmate de rubrica „Știați că…?”, aceasta întregind cunoștințele elevilor despre „poetul nepereche”.
„Numele lui Mihai Eminescu, la 165 de ani de la naștere, își consolidează și mai mult locul pe care-l deține în cadrul culturii universale, nu doar românești”, a menționat directorul colegiului sucevean.
La finalul activității, invitații au apreciat faptul că elevii își ocrotesc sufletele prin asemenea manifestări ce emană frumos, iubire și sensibilitate. Totodată, elevii au remarcat că acțiunea de joi le-a fost utilă și a contribuit la dezvoltarea gândirii critice, a creativității, a gustului estetic, dezvoltându-le în același timp și abilitățile de comunicare.
Elevii de la Informatică au fost îndrumați de profesorii Chifan Florentina, Guz Maria, Rusu Diana, Dolgu Dana, Hîrceag Ionut și bibliotecara Chiriac Roxana.
Intră acum și în grupul de