Festivalul-concurs national de muzica corala religioasa ortodoxa „Buna Vestire”, la editia a XXV-a, la Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Căminul Cultural din comuna suceveană Fundu Moldovei va găzdui duminică, 29 martie 2015, de la ora 11:00, Festivalul-concurs naţional de muzică corală religioasă ortodoxă „Buna Vestire”.

Aflat  la ediţia a XXV-a, evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria Consiliul Local și Căminul Cultural Fundu Moldovei, Societatea de Cultură „DIMITRIE GUSTI” Fundu Moldovei.

” Înfiinţat în anul 1990, la iniţiativa domnului ION IACOB, în prezent preşedintele Societăţii de Cultură „Dimitrie Gusti” Fundu Moldovei, festivalul vizează, în primul rând, promovarea valorilor autentice ale creaţiei corale de cult ortodox, a cântecului patriotic şi revigorarea mişcării corale”, a arătat Maria Cristina Gălăţanu, referent la Centrul Cultural „Bucovina”.

Ea a precizat că acest concurs cuprinde cinci secțiuni, și anume: coruri de copii, coruri licee cu profil muzical, coruri licee cu alt profil, coruri ale așezămintelor culturale și coruri parohiale.

festivalul Buna Vestire Fundu Moldovei

„În acest an, la a XXV-a ediție, jubiliară, ne vom bucura de trei recitaluri de excepție, și anume: Corala SF. LEONTIE Rădăuți – dirijor Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură a municipiului Rădăuți; Corul bărbătesc al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Dosoftei” Suceava – dirijor preot prof. Ionuț Lucian Tablan Popescu; Corala ACADEMICA din Câmpulung Moldovenesc – dirijor prof. Emil Forfotă”, a arătat Maria Cristina Gălăţanu.

Ea a menţionat că juriul competiţiei va fi format, ca și în anii precedenți, din specialiști în domeniu, iar premierea laureaților se face în aceeași zi, după fiecare secțiune.

 Cu ocazia acestui eveniment, a mai precizat Gălăţanu, se va organiza și un „Târg al meșterilor populari”, la care vor participa peste 30 de meșteri: pictori iconari, încondeietori de ouă, sculptori în lemn, țesători, creatori de costume populare etc.

„Acest important eveniment întregește multitudinea de manifestări culturale organizate de către Centrul Cultural ‟Bucovina‟ în preajma sărbătorilor pascale:  Festivalul național al ouălor încondeiate de la Ciocănești, ediția a XII-a, 5 aprilie;  Târgul de Paște la Suceava, 4 – 15 aprilie; Expoziția de miniaturi bucovinene „Expo Foto” la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene Suceava, 30 martie – 15 aprilie; Concertul de Paște de la Rădăuți, organizat în parteneriat cu Protopopiatul Rădăuți; Festivalul – concurs județean de folclor ‟Comori de suflet românesc‟, ediția a XIII-a, după următorul calendar: 15 martie 2015, faza zonală Siret, la Casa de Cultură ‟Mihai Teliman‟ Siret; 22 martie 2015, faza zonală Fălticeni, la Căminul Cultural Botoșana; 19 aprilie 2015, faza zonală Humor, la Căminul Cultural Botoșana; 26 aprilie 2015, faza zonală Suceava, la Căminul Cultural Udești; 3 mai 2015, faza zonală Câmpulung, la Căminul Cultural Moldovița; 10 mai 2015, faza zonală Dorna, la Casa de Cultură Broșteni; 24 mai 2015, faza zonală Rădăuți, la Căminul Cultural Voitinel”, a mai arătat Maria Cristina Gălăţanu, referent la Centrul Cultural „Bucovina”.


Intră acum și în grupul de