Intră acum și în grupul de
Sub genericul „Să descoperim Europa”, în anul școlar 2014-2015, la Școala Gimnazială Todirești s-a desfășurat campania „Europa, casa noastră”, aceasta fiind realizată sub egida Reprezentanței Comisiei Europene în România în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și coordonată la nivelul școlii de profesoara Lia Rudnic.
Potrivit acesteia din urmă, în cadrul campaniei s-au realizat activități de învățare pe tematici europene având ca scop o mai bună înțelegere a Uniunii Europene, a valorilor, a politicilor acesteia, aducând informația europeană cât mai aproape în comunitate.
Lia Rudnic a arătat că elevii au parcurs teme precum „Europa în culori”, „Valorile Uniunii Europene, valorile mele!”, „Cetățeanul român-cetățeanul european”, „Ziua Europeană a Limbilor”, „România, o țară europeană”, „Primăvara europeană”, „Poluarea-o problemă globală”, „Împreună pentru Europa”, „Ziua Europei, este și ziua ta!”.
„Elevii participanți și-au însușit informațiile necesare înțelegerii evoluției UE din perspectiva extinderii, tratatelor, politicilor, activităților, instituțiilor europene și a strategiilor aplicate de aceasta”, a spus cadrul didactic.
Profesoara a menționat că în activitatea „Europa în culori” s-au implicat și învățătorii Tabarcea Angela , Cioată Veronica și bibliotecara Rîpan Cecilia, acțiunea finalizându-se cu expoziții de desene, steaguri ale țărilor membre UE și o lansare de baloane cu mesaje pentru Europa.
„În activitatea „România, o țară europeană!”, elevii au scos în evidență tradițiile, obiceiurile, festivalurile, oamenii celebrii din țara noastră comparativ cu alte țări europene apreciind faptul că toți împărtășim și apreciem frumusețea costumului popular, a muzicii și artei cât și poveștile de succes pe care personalitățile din Europa ni le-au dat de-a lungul secolelor. „Călătorind prin Europa”, elevii au descoperit împreună informații privind limbile vorbite, tradițiile, clima și natura, povestea Uniunii Europene și nu în ultimul rând problemele majore ale acestui continent frumos, pentru că noi, europenii, venim din numeroase țări diferite, cu limbi, tradiții, obiceiuri și credințe diferite, însă aparținem aceleași mari familii care crede în echitate, bună vecinătate, liberatate, valoare și respect”, a explicat Lia Rudnic.
Cadrul didactic a precizat că pe parcursul campaniei, prin desene, expoziții, informări, dezbateri, panouri, documente informative și jocuri s-a urmărit implicarea activă a elevilor, profesorilor și a părinților în activitățile propuse, precum și diseminarea informațiilor în diferite medii și realizarea de materiale precum steaguri, felicitări, fotografii, pliante sau jurnale.
„Concursurile, chestionarele și jocurile amuzante au fost foarte instructive pentru elevi și părinți, care au avut posibilitatea să-și verifice cunoștințele și să ajungă „mai aproape” de Uniunea Europeană”, a mai arătat profesoara.
Lia Rudnic a subliniat faptul că acțiunile dedicate campaniei „Europa, casa noastră” s-au încheiat cu câteva gânduri pentru Europa, printre care „Împreună pentru Europa!”, „Suntem europeni”, „Vreau pace în Europa, pentru că România este țara mea, o țară frumoasă dintr-o Europă unită!”.
Intră acum și în grupul de