Intră acum și în grupul de
Clubul Rotary Suceava-Bucovina, împreună cu Forumul Național de Prevenție și Fundaţia Română a Inimii, a continuat și în acest an programul „Promenada Inimilor”, un proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
Astfel, duminică, 27 septembrie, un grup de aproximativ douăzeci de persoane, în special tineri, a promovat mișcarea și un stil de viață sănătos, prin organizarea unei plimbări, de pe esplanada Casei de Cultură Suceava, până la Cetatea de Scaun, trecând prin Parcul Șipote.
Totodată tineri din Interact și Rotaract au oferit fumătorilor întâlniți pe traseu, dar și în Parcul Central, câte un măr, în schimbul renunțării la o țigară.
„Medicii cardiologi avertizează că pentru o inimă sănătoasă avem nevoie de o plimbare de 30 de minute în fiecare zi. În acest sens, în orașele în care se organizează „Promenada Inimilor” se identifică trasee pe care cetățenii să se plimbe în fiecare zi”, a declarat Dan Cușnir, reprezentant al Clubului Rotary Suceava-Bucovina.
El a mai arătat că în municipiul Suceava încă nu a fost identificat un traseu accesibil și care să ofere siguranță cetățenilor.
„Spirtul Rotary nu este să critice, dar din păcate, în Suceava, nu am identificat încă un traseu pe care să-l putem amenaja. În alte orașe, Rotary amenajează trasee de jumătate de oră, le marchează, astfel încât oamenii când se plimbă pe acel traseu să știe în permanență cât au parcurs din acel traseu și cât mai au de parcurs. În Suceava, din păcate nu avem unde să amenajăm acest traseu, dar suntem încrezători și plini de speranță că în viitorul apropiat cetățenii orașului vor avea trasee unde să-și petreacă timpul liber”, a precizat Dan Cușnir.
Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În 2013, mii de persoane din 25 de orașe au participat la eveniment, iar în 2014, peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe.
Intră acum și în grupul de