Intră acum și în grupul de
Un volum coordonat de prof.univ.dr. Mihai Dimian de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, împreună cu Ermanno Cardelli de la Universitatea Perugia, Michela Eleuteri de la Universitatea Florența, Dorin Cimpoeşu și Cristian Enăchescu de la Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași, ce cuprinde 41 de lucrări ştiinţifice, a fost publicat, vineri, în prestigioasa revistă Physica B: Condensed Matter.
Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prestigioasa revistă Physica B: Condensed Matter (Factor de impact ISI = 1.319) din cadrul trustului Elsevier, a publicat vineri, 1 aprilie 2016, un volum coordonat de prof. univ. dr. Mihai Dimian, împreună cu Ermanno Cardelli- Universitatea Perugia, Michela Eleuteri- Universitatea Florența, Dorin Cimpoeşu şi Cristian Enăchescu- Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași, care cuprinde lucrări selectate din cadrul manifestării 10th International Symposium on Hysteresis Modeling and Micromagnetics (HMM 2015) care s-a desfășurat, în perioada 18-20 mai 2015, la Iași.
“Simpozionul a reunit peste 100 de cercetători în domeniul histerezei și micromagneticii din țări precum Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Marea Britanie, și Statele Unite ale Americii”, se precizează în comunicatul de presă.
În documentul citat se arată că volumul coordonat de prof. univ. dr. Mihai Dimian conține 41 de lucrări care au fost acceptate spre publicare “după o atentă selecție la standardele profesionale şi ştiințifice utilizate pentru articolele obişnuite publicate de revista Physica B: Condensed Matter”.
Mihai Dimian este profesor şi prorector cu activitatea ştiințifică la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava şi profesor asociat la Universitatea Howard din Washington DC, Statele Unite ale Americii.
Profesorul Mihai Dimian a primit titlul de doctor în inginerie electrică de la Universitatea din Maryland, College Park, Statele Unite ale Americii în 2005 şii o bursă post-doctorală în matematică aplicată la Max Planck Institute, Germania.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de