Intră acum și în grupul de
Muzeul Bucovinei Suceava, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația “Patrimoniu pentru comunitate” Iași, lansează proiectul educațional COPILĂRIA PĂRINȚILOR NOȘTRI, se arată pe site-ul instituției sucevene.
Potrivit sursei menționate, în cadrul proiectului, în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava, va fi itinerată expoziția COPILĂRIA PĂRINȚILOR NOȘTRI realizată de Muzeul Național al Literaturii Iași, în parteneriat cu Asociația “Patrimoniu pentru comunitate” Iași. Ineditul expoziției itinerate constă în faptul că aceasta a fost concepută de către liceenii ieșeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului. Lumea reconstruită de elevii din liceele ieșene cuprinde obiecte specifice perioadei în care părinții lor erau copii: costumul de pionier, insigne de pionier, sifonul, sticla de lapte, discurile de vinil, pick-up-ul, penarul școlar, diferite materiale didactice sau alte obiecte din acea perioadă.
Muzeul Bucovinei invită liceenii suceveni să se alăture inițiativei colegilor de la Iași și să participe și ei cu obiecte specifice perioadei la această expoziție.
Obiectele aduse de cei care doresc să participe vor fi etichetate cu datele de contact ale deținătorului și vor fi predate spre expunere, pe baza unui proces verbal de predare-primire, încheiat cu Muzeul Bucovinei, respectiv cu responsabilul expoziției.
De asemenea, Muzeul Bucovinei și Muzeul Național al Literaturii Române Iași invită vizitatorii să aducă ei înșiși obiecte specifice vieții cotidiene din perioada comunistă, oferindu-le posibilitatea de a reconstrui atmosfera acelei perioade.
La finalizarea perioadei de expunere obiectele vor fi returnate deținătorilor.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 7 decembrie 2016, ora 13.00.
Perioada de colectarea a obiectelor care vor fi expuse – 1-25 noiembrie 2016.
Informații suplimentare se pot obține la Muzeul Bucovinei, Biroul Educație, Marketing și Comunicare, persoană de contact – Iuliana Roșca (șef birou) – 0230/216.439, interior 116.
Intră acum și în grupul de