Intră acum și în grupul de
Sucevenii sunt invitați să descopere, până pe 9 iulie 2017, tradițiile, meșteșugurile și frumusețile naturale ale unui tărâm de poveste, în cadrul proiectului „Iubim Bucovina”, derulat pentru al III-lea an de Shopping City Suceava printr-o serie de evenimente speciale organizate în incinta centrului comercial: expoziţie de ii tradiţionale şi lăzi de zestre, şezătoare de cusut straie de sărbătoare, ateliere tradiţionale pentru copii, dansuri populare, expoziţie de fotografie cu oameni şi locuri deosebite din Bucovina, dar şi o cabină cu fotografii instant pentru cei care vin îmbrăcaţi în ie.
Potrivit reprezentanților centrului comercial, sâmbătă, 24 iunie, sucevenii sunt invitați să îmbrace ia românească și să vină la Shopping City Suceava pentru a sărbători Ziua universală a iei şi să participe la cel mai mare ”selfie în ie”.
„Shopping City Suceava încurajează clienții să poarte cu mândrie ia românească și să o introducă în viața de zi cu zi. Astfel, primii 300 de clienți care vor îmbrăca ia pe parcursul zilei de 24 iunie, vor primi instant un voucher de cumpărături în valoare de 20 lei. În plus, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, sucevenii care vor veni îmbrăcaţi în ie, vor putea pleca acasă cu o fotografie printată pe loc. Pentru cei care doresc să-și achiziționeze o ie modernă, magazinele din Shopping City Suceava s-au pregătit cu oferte speciale pentru numeroase modele de ii”, au transmis reprezentanții Shopping City Suceava.
Tradiții și meșteșuguri bucovinene promovate în cadrul proiectului “Iubim Bucovina”
Pe 24 iunie, începând cu ora 13:00, tot la Shopping City Suceava va avea loc o sezătoare cu dansuri populare prezentate de Ansamblul Luca Arbore, ateliere de sânziene – artă textilă şi modelaj – realizate în colaborare cu Centrul Educaţional ECCE, expoziţia de fotografie ”Ipostaze Bucovinene”, aparținând fotografilor Dorin Sveduneac şi Marina Sveduneac, cunoscuți și apreciați promoteri ai frumuseților plaiului bucovinean, expoziţie de ii cu motive bucovinene, dar şi lăzi de zestre, vechi de zeci de ani și purtătoare ale unor povești de neuitat, aduse în faşa publicului de Asociația iaBucovina.
„Veți redescoperi cum țeseau bunicile covoarele la stative şi cum se transformau snopii de in sau cânepă și prindeau viața unei cămăși sau unui ștergar, cu ajutorul unor bucovineni iscusiți, cu povești de viață încântătoare, precum Dna. Jucan Valeria si Jucan Lina din Mănăstirea Humorului”, a menționat sursa citată.
Intră acum și în grupul de