Intră acum și în grupul de
La nivel național, anul 2019 este declarat „Anul cărții”, propunându-se încurajarea lecturii în școli. Muzeul Bucovinei – Serviciul Cetatea de Scaun derulează pe parcursul întregului an școlar proiectul educațional „Să descoperim istoria împreună!”, accentuând astfel ideea potrivit căreia cititul este fundamental în societatea de astăzi.
Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, scopul acestui proiect este de a dezvolta forța de atracție ce o exercită muzeul asupra copiilor, dar mai ales asupra cadrelor didactice care aduc copii la muzeu.
„Cititul reprezintă o latură incredibil de importantă pentru dezvoltarea emoțională și intelectuală a copiilor, ajută la construirea vocabularului, crește încrederea în sine. Copiii care citesc mult își folosesc imaginația, se identifică cu personajele din povești deschizându-li-se astfel căi de acces spre noi orizonturi. Abilitatea de a citi rapid, fluent necesită timp, efort și exercițiu. Acest proiect contribuie la transformarea lecturii într-o activitate distractivă, interactivă, recompensatorie”, arată sursa citată.
Astfel, în incinta Casei Custodelui va fi organizat un club de lectură, unde se încurajează comunicarea, interacțiunea, libera exprimare.
Reprezentanții Muzeului au menționat că vor fi puse la dispoziția copiilor înscriși în acest proiect diferite cărți de istorie de pe care se pot documenta.
„Elevii participanți, coordonați de un muzeograf, vor citi împreună o carte sau fragmente dintr-o carte, pe care, apoi o vor dezbate. Lectura va fi completată de o serie de jocuri și activități, care îi vor stimula pe elevi și le va accentua informațiile primite. Ne dorim ca elevii care au venit o data să revină, recompensându-i astfel pe cei mai silitori cititori”, mai arată reprezentanții Muzeului Bucovinei.
Intră acum și în grupul de