Intră acum și în grupul de
La Biblioteca Universităţii „Ştefan Cel Mare” din Suceava va avea loc luni, 22 aprilie 2019, la ora 13:00, lansarea cărţii Vorbirea din Moldova – Culegere de texte semispontane, apărută în 2018, la Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj-Napoca, în prezenţa autoarelor Cristina Bleorţu şi Alina-Viorela Prelipcean.
Potrivit reprezentanților USV, Cristina Bleorțu, originară din Suceava, fostă studentă a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, este asistent univ. dr. în cadrul Universității din Zürich, Elveţia. A publicat 11 volume în calitate de autor, editor şi coordonator, peste 30 de articole, peste 30 de recenzii. A tradus 2 cărţi şi 30 de articole de lingvistică. A participat în diferite proiecte de sociolingvistică şi intonaţie de la Universitatea din Oviedo, de la Universitatea din Barcelona şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, iar în prezent se ocupă de corespondenţa coşeriană (peste 40000 de scrisori), un proiect coordonat de domnul profesor Johannes Kabatek de la Universitatea din Zürich, ultimul discipol al marelui lingvist Eugeniu Coşeriu.
În acelaşi timp, face parte dintr-un proiect de traduceri al unui curs de lingvistică online de la Universitatea din Zürich. A organizat 10 congrese, coordonează o colecţie de carte (cu domnii profesori Johannes Kabatek şi Sanda Maria Ardeleanu), a făcut parte din 12 comitete ştiinţifice şi jurii, a evaluat articole pentru diferite reviste din străinătate, iar în anul 2017 a primit marele premiu la Gala Studenţilor Români din Străinătate.
Alina-Viorela Prelipcean este asistent univ. dr. în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, membră a Colectivului de hispanistică. Are o bogată activitate ştiinţifică, cuprinzând 2 volume în calitate de autor şi aproximativ 30 de articole, 10 recenzii, numeroase participări la conferinţe naţionale şi internaţionale reprezentative.
Cartea va fi prezentată auditoriului de către doamna prof. univ. dr. Rodica Nagy, Director al Şcolii Doctorale din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava.
Evenimentul va fi moderat de doamna Lector univ. dr. Otilia Ignătescu şi se va desfăşura în Sala de lectură „Mihail Iordache”, Corp A, camera 103.
(M.T.)
Intră acum și în grupul de