Intră acum și în grupul de
Joi, începând cu ora 18:00, la librăria Cărtureşti, din incinta Iulius Mall Suceava, va avea loc lansarea ultimului volum al trilogiei “Millennium” scrisa de Stieg Larsson, “Castelul din nori s-a sfărâmat”.
”Millennium” este o trilogie de 1 935 de pagini, care a înregistrat vânzări spectaculoase în întreaga lume: 3 milioane de exemplare în Suedia, Danemarca, Norvegia şi Finlanda; 3 milioane de exemplare în Franţa; primele locuri în topurile de vânzări din Italia, Spania, UK şi SUA.
Lisbeth Salander – o tânără hackeriţă genială dar şi puţin stranie şi Mikael Blomkvist – un jurnalist seducător care reuşeşte să scoată la iveală întotdeauna subiecte încinse (un fel de alter ego al autorului) – sunt personajele principale ale trilogiei Millennium.
În primul volum, “Bărbaţii care urăsc femeile”, cei doi rezolvă un caz misterios: Harriet Vanger, moştenitoarea uneia dintre cele mai bogate familii din Suedia, a dispărut cu 40 de ani în urmă. Un scenariu fascinant, care combină misterul unei crime cu şaga unei familii, o poveste de dragoste şi o intriga financiară.
Volumul II, “Fata care s-a jucat cu focul”, se centrează pe Lisbeth Salander, care devine brusc ţinta unei conspiraţii, la baza căreia se află o facţiune ultramisterioasă a serviciilor secrete suedeze. Salander este vânată de poliţie iar Blomkvist aduce la lumină o afacere murdară în care, în spatele comerţului cu prostituate, se ascunde de fapt un secret de stat.
Jurnalist suedez, Stieg Larsson a murit în anul 2004, în mod neaşteptat, în urma unui crize cardiace. Cu câteva luni înainte, îi predase editorului său trilogia MILLENNIUM, o serie de romane care aveau să se numere, după dispariţia sa, printre cele mai căutate şi citite cărţi din lume. Având o intrigă irezistibilă şi extrem de complexă, cele trei volume de factură poliţistă atacă teme sensibile din punct de vedere politic, precum corupţia, prostituţia, traficul de influenţă, etc..
S-a vehiculat că moartea lui Larsson s-a datorat îndrăznelii sale de a dezvălui în roman informaţii incomode, pe care el le deţinea ca jurnalist, dar care ar fi trebuit să rămână secrete.
“S-a împlinit ceea ce speraţi la sfârşitul celui de-al doilea volum: Lisbeth Şalander nu a murit. Dar nu vă bucuraţi întru totul: rănită mortal, ea rămâne prizonieră câteva săptămâni bune în spital, neputând nici să se mişte, nici să acţioneze cumva. Este încolţită din toate părţile, acuzaţii grave apăsa asupra ei. Mai este o problemă: tatăl ei, fostul spion Zalachenko, pe care ea are toate motivele să-l urască de moarte şi pe care l-a rănit cu o lovitură de secure în cap, se află la acelaşi spital, în cameră vecină.
Misterioasa Secţie ilegală care s-a constituit cu ani în urmă în sânul serviciilor secrete îşi continuă activităţile subterane. Ca să poată rămâne în umbră, oamenii Secţiei au tot interesul să-i elimine pe cei care le-au ghicit existenţa.
De partea binelui, putem conta pe Mikael Blomkvist care, pe de-o parte ţine foarte mult la Lisbeth, deşi nu are voie să o vadă în starea în care ea se află, pe de altă parte, încearcă să aducă la lumină o conspiraţie şi un secret de stat care, odată revelate, ar dovedi nevinovăţia acesteia. Întrebarea este: mai poate Mikael conta pe prietena lui, Erika Berger, acum când aceasta devine redactor-şef al unei publicaţii concurente?”
Intră acum și în grupul de