Intră acum și în grupul de
Mai mult de 200 de persoane s-au adunat duminică la galeria de artă “City Gallery” din incinta Shopping City Suceava, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Cercetăşiei. Cu acest prilej, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi cercetaşii centrului local Suceava au prezentat rezultatele colaborării care s-a derulat timp de doi ani şi s-au materializat în acţiuni umanitare, tabere tematice, evenimente cultural – artistice de promovare a spiritului nonviolent etc., evenimentul fiind intitulat sugestiv Gala Voluntariatului dedicat nonviolenţei.
Micii cercetaşi suceveni, bucuroşi şi emoţionaţi totodată de amploarea evenimentului, “accesorizaţi” cu eşarfe care reprezintă simbolul cercetaşului, au prezentat publicului momente artistice dar şi imagini din taberele şi acţiunile umanitare şi de ecologizare la care au participat.
Tot la Shopping City Suceava au putut fi vizionate expoziţii de fotografie, diplome şi medalii pe care Centrul local Suceava le-a obţinut în decursul anului 2009.
Gala Voluntariatului dedicat nonviolenţei a cuprins şi o lansare de revistă, intitulată “Scriind o poveste la Moldoviţa”, material prefaţat de reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspector de poliţie Epureanu Ionuţ şi tipărit cu sprijinul Shopping City Suceava.
Cărţulia cuprinde câteva zeci de poveşti, rodul imaginaţiei cercetaşilor, firul lor epic pornind de la experienţele pe care micii cercetaşi le-au avut în tabăra din vara anului 2009, de la Moldoviţa.
Pe lângă faptul că aceşti copii au avut bucuria de a-şi aminti minunatele experienţe pe care le-au trăit în timpul taberelor de cercetaşi şi a activităţilor umanitere pe care le-au desfăşurat, munca lor a fost rasplătită cu aplauze prelungi de către publicul prezent duminică la City Gallery şi totodată evenimentul a constituit un bun prilej pentru poliţia judeţeană, în persoana inspectorului Ionuţ Epureanu, de a-i preveni pe cei mici şi pe părinţii acestora în legătură cu pornografia infantilă pe internet, dispariţiile de minori, infracţionalitatea stradală, violenţa în mediul şcolar, consumul de droguri şi de substanţe cu efect halucinogen etc.
Din cuvântul introductiv al inspectorului Ionuţ Epureanu, în revista “Scriind o poveste la Moldoviţa”: „Copilăria înseamnă inocenţă şi joc; adolescenţa este curiozitate şi entuziasm. Sunt perioade, ani şi simţiri pe care la maturitate le căutăm în zadar bântuiţi de sentimentul unui ,,deja vu” sâcâitor.
Să încercăm să le inducem copiilor dragostea pentru natură, pentru frumos, pentru sport şi artă. Să-i familiarizăm cu spiritul de echipă şi competiţia. Să-i unim în faţa pericolelor, a violenţei şi criminalităţii. Să le creăm condiţiile de dezvoltare, afirmare şi performanţă”.
Intră acum și în grupul de