Intră acum și în grupul de
Concursul județean de creație literară „Serbarea Națională de la Putna – 150 (1871-2021)”este o competiție organizată de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Inspectoratul Școlar Județean, sub egida Consiliului Județean Suceava, pentru elevii claselor V-VIII și IX-XII din județul Suceava.
Proiectul urmărește marcarea aniversării a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”, oferind elevilor din județul Suceava posibilitatea de a participa la un concurs pe această temă. Elevii vor elabora o compunere despre Serbarea de la Putna. Se vrea, astfel, familiarizarea elevilor cu un moment important din istoria culturală a Bucovinei, conștientizarea și înțelegerea acestuia. Prin urmare, prin trasarea unor coordonate cu privire la cultura memoriei, se asigură continuitatea culturală a unei societăţi prin conservarea valorilor sale colective de la o generaţie la alta; astfel, generaţiile de mai târziu vor putea reconstitui propria identitate culturală. Trimiterile la trecut, pe de altă parte, asigură o conştiinţă istorică membrilor unei societăţi, prin crearea unui trecut comun.
Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII și IX-XII, care sunt provocați să își valorifice talentul, creativitatea și cunoștințele scriind o compunere despre Serbarea de la Putna (1871).
Elevii vor avea libertatea alegerii tipului de compunere în acord cu tema propusă de organizatori, ținând cont că materialul scris nu trebuie să depășească 2 pagini, scrise în Times New Roman, font 12.
Înscrierea în concurs se realizează prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere, a acordului părinților și a compunerii pe tema dată, la adresa de email: [email protected] – data limită 24 iunie 2021. (Elevii care au peste 18 ani vor completa acordul singuri).
Anunțarea câștigătorilor și publicarea rezultatelor se va face până cel târziu pe 15 august 2021, data exactă urmând a fi stabilită și anunțată ulterior.
Regulamentul concursului:
I. Tipul proiectului:
Proiectul Serbarea Națională de la Putna – 150 (1871-2021) – concurs județean de creație literară este o competiție organizată de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Inspectoratul Școlar Județean, sub egida Consiliului Județean Suceava pentru elevii din clasele V-VIII și IX-XII din județul Suceava.
II. Obiectivul general/scopul proiectului:
Proiectul urmărește marcarea aniversării a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”, oferind elevilor din județul Suceava posibilitatea de a participa la un concurs pe această temă. Elevii vor elabora o compunere despre Serbarea de la Putna.
III. Obiectivele specifice:
1. Asigurarea eficienţei proiectului, prin fixarea aspectelor organizatorice;
2. Popularizarea proiectului;
3. Selectarea participanţilor până la data stabilită în Regulament;
4. Dezvoltarea sensibilității estetice şi artistice a elevilor, prin implicarea în acest concurs;
5. Diseminarea rezultatelor prin intermediul resurselor media.
IV. Grupul ţintă:
a) elevi din clasele V-VIII și IX-XII care să își valorifice talentul, creativitatea și cunoștințele scriind o compunere despre Serbarea de la Putna (1871).
V. Desfăşurarea proiectului
Etapele, activităţile proiectului:
1. Popularizarea proiectului: 1 iunie – 1 septembrie 2021
2. Primirea materialelor pe adresa de email: [email protected] – data limită 24 iunie 2021.
3. Anunțarea câștigătorilor și publicarea rezultatelor: data limită 15 august 2021
VI. Descrierea concursului:
Tema: 150 de ani de la Serbarea de la Putna
Elevii vor avea libertatea alegerii tipului de compunere în acord cu tema propusă de organizatori, ținând cont că materialul scris nu trebuie să depășească 2 pagini, scrise în Times New Roman, font 12.
VII. Înscrierea în concurs
Înscrierea elevilor în concurs se realizează prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere, a acordului părinților și a compunerii pe tema dată la adresa: [email protected] – data limită 24 iunie 2021. (Elevii care au peste 18 ani vor completa acordul singuri)
VIII. Evaluarea si certificarea activităţilor se va realiza prin:
– premii și diplome de participare;
– pentru cadre didactice: diplomă de coordonator.
Juriul este format din profesori/bibliotecari și din scriitori români care fac parte din Societatea Scriitorilor Bucovineni.
Fişa de înscriere poate fi găsită aici (pagina 3).
Intră acum și în grupul de