Intră acum și în grupul de
Mansarda Palatului Copiilor a găzduit marţi seară lansarea cărţii de povestiri dedicată copiilor, „Maria şi Fulgii de nea”. Volumul este scris de Rodica Puşcaşu şi este primul din colecţia intitulată „Mărgăritarele. Povestiri de suflet”.
Invitată special la lansare, scriitoarea Angela Furtună i-a urat mai tinerei sale colege bun venit în breaslă şi mult succes în viitoarea carieră.
Tânăra Rodica Puşcaşu este suceveancă şi şi-a dezvoltat pasiunea de a scrie pentru cei mici, în urmă cu 4 ani, când a venit pe lume fiica sa Alexandra, un copil ingenios şi creativ ca şi mama sa. “Alexandra este autorul moral al poveştilor mele. De când o am pe ea, îmi este mult mai uşor să compun. Sunt nevoită să vin mereu cu idei şi cu poveşti noi, deoarece ea nu îmi permite să mă repet. S-a întâmplat chiar să mă inspire în scrierile mele cu ideile ei, un exemplu concret fiind povestea << Maria şi steluţa care s-a rătăcit în univers >>”, a dezvăluit scriitoarea.
Volumul “Maria şi fulgii de nea”, prezentat la lansare de Angela Furtună, cuprinde 10 povestiri cu tâlc, din care cei mici să tragă învăţămintele unei purtări greşite, personajele principale din poveşti fiind copii obişnuiţi, pe nume Maria, Andrei, Alexandra şi Cosmin. “Copiii despre care vă povestesc eu în filele acestei cărţi, sunt foarte curioşi. Mihai şi Andrei au reuşit să salveze Soarele, apoi l-au ajutat pe Zăpezel, omul de zăpadă, să îşi recapete veselia. Şi multe alte aventuri au trăit aceşti copii”, povesteşte Rodica Puşcaşu.
Prima poveste poartă numele volumului, intitulându-se “Maria şi fulgii de nea”, unde Maria, personajul principal, este o fetiţă care iubeşte foarte mult iarna, iar în momentul în care se topeşte zăpada, aceasta ajunge să urască primăvara cu florile şi frumuseţile sale. “Iarna trecută, din cauza Mariei, fulgii de nea nu au mai vrut să se aşeze pe pământ, apoi, în altă zi, culorile au dispărut. Prin multe peripeţii a mai trecut această fetiţă, dar în cele din urmă, a învăţat să dăruiască, să fie mai bună şi mai presus de toate, să îşi asculte părinţii”, aşa îşi începe Rodica Puşcaşu volumul de povestiri.
Celelalte 9 poveşti cuprinse în volum sunt intitulate: „Maria, fetiţa care a învăţat să dăruiască”, „Nu e bine să fii singur”, „Lacrimile Omului de Zăpadă”, „Cosmin şi copacii din parc”, „Maria şi steluţa care s-a rătăcit în univers”, „Maria şi Minunel, puiul de râmă”, „De ce dispar culorile?”, „Lupul Muntelui” şi „Adio Miron, prietenul meu drag”.
Părinţilor care au venit la lansare alături de cei mici li s-a explicat rolul moralizator şi educaţional pe care aceste lecturi trebuie să îl aibă asupra copiilor lor.
Totodată, la lansarea care avut loc la Palatul Copiilor din Suceava, în prezenţa directorului Victor Şutac, scriitoarea Rodica Puşcaşu a promis şi o colaborare cu copiii de la Palatul Copiilor Suceava, înscrişi la cercul de Pictură, pentru realizarea desenelor care vor apărea în următorul său volum.
Pentru a tipări cartea „Maria şi fulgii de nea”, Rodica Puşcaş a găsit sprijin tocmai la Slobozia, la Casa de Editură cu Tipografie „Star Tipp”. Tot în această locaţie scriitoarea s-a bucurat de reuşita primei sale lansări a volumului, respectiv la Palatul Copiilor din Slobozia, unde copiii, însoţiţi de părinţi, au participat la un concurs prin care trebuiau să recunoască un fragment derulat pe CD, fragment din poveştile sale, alături de o premiere a celor mai bune desene realizate tot de copiii de la Palatul din Slobozia, care au apărut schiţate şi în volumul sucevencei. A doua lansare a avut loc la Biblioteca Bucovinei în cadrul Clubului de Lectură pentru copii „Prinţul Fermecat”, la care Rodica Puşcaşu participă, în fiecare vineri seară, de la ora 18.00, împreună cu scriitoarea Agela Furtună, încântându-i pe copii cu cele mai frumoase basme şi poveşti.
„Când am ales titlul m-am gândit că se apropie sărbătorile de iarnă, iar motivul iernii se regăseşte aproape în toate poveştile”, a argumentat Rodica Puşcaşu.
Volumul se vinde ataşat unui pachet care conţine pe lângă carte, două CD-uri (poveştile pe suport eletronic), un semn de carte şi un calendar. Pachetul costă 30 de lei şi se poate achiziţiona în magazinele online ale editurii “Star Tipp” din Slobozia. Totodată, se pot comanda separat, respectiv doar cărticica de povestiri împreună cu calendarul şi semnul de carte la preţul de 15 lei, sau doar CD-urile care se vând împreună tot la preţul de 15 lei.
Intră acum și în grupul de