Intră acum și în grupul de
La Muzeul de Istorie Suceava, luni, 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române (Moldova şi Ţara Românească din anul 1859), a fost marcată prin lansarea celei de-a 37-a ediţii a Anuarului Muzeului Bucovinei Suceava.
Potrivit profesorului universitar Florin Pintescu, aceasta este cea mai importantă publicaţie a instituţiei muzeale bucovinene şi conţine eforturile ştiinţifice ale Muzeului, în paginile acestuia publicând nume importante ale istoriografiei româneşti.
„Are un format ştiinţific clasic în care publică autori atât din România, cât şi din străinătate. Conţine contribuţii arheologice, contribuţii de istorie, de geologie, conservare, contribuţii de restaurare, impunându-se de acum patru decenii în peisajul publicistic şi istoric”, a declarat Florin Pintescu.
Muzeograful Ioan Mareş, ce a făcut parte din echipa editorială a precizat că anuarul include un conţinut mare de material ştiinţific ce este folosit de cercetători din ţară cât şi din străinătate, acesta urmând să ajungă în 80 de institute.
„Istoria se scrie prin obiectivitate, prin ceea ce scrie acolo, nu prin cuvinte mari”. a afirmat Ioan Mareş, despre lucrare subliniind că „valoarea anuarului este dată de suma acestor studii”.
Intră acum și în grupul de