Intră acum și în grupul de
Suceveanca Maria Alexandra Marian este unul dintre copiii cu vocaţie clară pentru arta scrisului şi a cititului ce activează la Club de Lectură “Prinţul Fermecat” şi la Cenaclul Scriitorilor – Copii desfăşurate în cadrul Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, după ce a obţinut recent Prima Menţiune Specială pentru Copii la Concursul Naţional “Ion Creangă” de Creaţie Literară – Poveşti, ediţia a XVIII-a, Iaşi – Humuleşti, 16-17 aprilie, 2011, informează coordonatoarea clubului de lectură, scriitoarea Angela Furtună, precizând că preşedintele juriului a fost scriitorul Constantin Dram, iar coordonatorul de program scriitorul Constantin Parascan.
Clubul de lectură “Prinţul fermecat” şi Cenaclul Scriitorilor – Copii al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, coordonate la Biblioteca Bucovinei de scriitoarea Angela Furtună, încep să înregistreze succese care le confirmă utilitatea şi importanţa în cadrul ofertelor de servicii culturale pentru populaţia bucovineană. Ele sunt frecventate cu plăcere de copii şi de familiile lor care iubesc cartea, arta majoră, biblioteca şi educaţia clasică.
Potrivit sursei menţionate mai sus, Maria Alexandra Marian a obţinut ulterior alte două premii importante pe plan judeţean (“Universul copilăriei”) şi naţional (“Tinere condeie”), având deja texte editate şi povestiri în curs de apariţie, iar în curând îşi va face debutul oficial.
“Maria Alexandra Marian este o explozie de talent românesc autentic. Un copil – minune absolut uluitor, pentru ale cărui reuşite actuale au muncit cu egală dăruire şi bunica, o distinsă profesoară de română, şi tatăl, atent la viitorul copilului său, şi devotata mamă, care îşi însoţeşte cu dragoste fiica pe toate căile afirmării, şi educatoarea excepţională, şi prima sa îndrumătoare hăruită de la Clubul copiilor, şi eu, actualul îndrumător al vocaţiei sale literare în cadrul Clubului şi Cenaclului, deschise la Biblioteca Bucovinei.
Înaintea tuturor, însă, bunul Dumnezeu a fost generos şi a creat un om frumos şi creativ. Bucovina şi România au mulţi astfel de copii – minune. Ei nu aşteaptă decât să fie remarcaţi, îndrumaţi, educaţi, ajutaţi să se afirme şi să-şi găsească cel mai bun drum în viaţă. Nu putem investi mai bine în viitorul acestei ţări decât ocupându-ne cu responsabilitate şi de capitalul ei de resurse umane. Indiferenţa sau irosirea capitalului uman pot fi interpretate de-a dreptul ca acte de ostilitate faţă de societate, or în ultima vreme se observă din nou creşterea intelectualofobiei şi promovarea pe alte criterii decât cele ale valorii şi profesionalismului, ceea ce a adus România la situaţia actuală, de criză morală şi de competenţe”, este de părere scriitoarea Angela Furtună.
Intră acum și în grupul de