Intră acum și în grupul de
Muzeul Național al Bucovinei implementează, în perioada februarie – octombrie 2024, proiectul cultural Pe urmele barbarilor, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Sesiunea de finanțare I/2024, Aria Patrimoniu Cultural Material.
Valoarea totală a proiectului este de 99.595 lei din care 80.795 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul „Pe urmele barbarilor” vizează dezvoltarea unei aplicații de tip hartă interactivă, care ilustrează o epocă istorică frământată, cea a migrațiilor din primul mileniu creștin. Împletind patrimoniul cu tehnologia, Harta Marilor Migrații va înlesni explorarea istoriei și a obiceiurilor populațiilor migratoare pe baza descoperirilor arheologice și a izvoarelor istorice scrise.
Aplicația va însoți vizitatorul „pe urmele barbarilor”, făcând posibilă cunoașterea istoriei și a artefactelor popoarelor de migratori care au tranzitat spațiul carpato-danubiano-pontic.
Obiectivul general al proiectului vizează atragerea și diversificarea audienței publicului Muzeului Național al Bucovinei, prin implementarea de soluții inovative de valorificare și promovare a patrimoniului arheologic deținut de Muzeul de Istorie și se adresează publicului tânăr și celui adult, turiști și localnici deopotrivă, vizitatori ai Muzeului de Istorie din Suceava.
Pe urmele barbarilor este un proiect implementat de Muzeul Național al Bucovinei, prin coordonator de proiect Constantin-Emil Ursu și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Intră acum și în grupul de