Dublă lansare de carte la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” : „Paradisul furat” și „Cerșetorii de începuturi” de Bogdan Galanton-Moroșan


Intră acum și în grupul de

Vineri, 24 mai 2024, la ora 13:00, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava va găzdui un eveniment cultural deosebit: lansarea cărților „Paradisul furat” și „Cerșetorii de începuturi” de Bogdan Galanton-Moroșan. Evenimentul va avea loc în Sala de Artă „Elena Greculesi” și va fi moderat de Adrian Dinu Rachieru și Alexandru Ovidiu Vintilă.

Lansarea este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, Rotary Suceava-Bucovina și Societatea Scriitorilor Bucovineni, reunind personalități și iubitori de literatură din zonă.

„Paradisul furat” și „Cerșetorii de începuturi” sunt două volume de poezii în care autorul s-a dezvăluit lumii.

Alexandru Ovidiu Vintilă, care a scris prefața volumului  „Cerșetorii de începuturi” spune că aceasta este o confesiune a unei conștiințe morale care simte nevoia să se mărturisească.

„E dacă vreți și o carte de poezie testament lăsată celor dragi spre neuitare, un tom al unui autor care știe și se poziționează într-un teritoriu eminamente uman încărcat de senzorial, de iubire pentru natură, prieteni, familie, și nu în ultimă instanță pentru Dumnezeu, o reinventare are loc în volumul său a lui însuși, o căutare a purității pierdute, a recuperării timpului ce i s-a dat”, a spus Vintilă.

Bogdan Galanton Moroșan s-a stins din viață în dimineața zilei de 1 ianuarie 2024, la vârsta de 49 de ani.

Bogdan Galanton Moroșan s-a născut la București, a urmat cursurile Liceului Silvic Brăneşti din județul Ilfov, a absolvit Facultatea de Silvicultură de la Suceava, dar și un masterat în comunicare la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Printre altele, Bogdan Galanton a fost redactor la posturile de radio Uniplus și AS, la Nord Press Suceava și la ”Monitorul de Suceava”. El a fost și inginer silvic la AMBRO și la Direcția Silvică Suceava, comisar în cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu și consilier  al Direcţiei Generale de Control Silvic şi Cinegetic din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale și la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Suceava


Intră acum și în grupul de