Seminar susținut la USV de Juan Alonso Aldama despre criza adevărului și imprevizibilitate în semiotică


Intră acum și în grupul de

Marți, 11 iunie 2024, la ora 17.00, Alianța Franceză, în colaborare cu Centrul de Cercetare Analiza Discursului (CADISS) al Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează un seminar intitulat “Criza adevărului și imprevizibilitatea: un demers semiotic”. Seminarul va fi susținut de Juan Alonso Aldama, profesor la Universitatea Paris Cité din Franța.

Juan Alonso Aldama este un cercetător de renume în domeniul semioticii discursului politic și social și în comunicare. El are numeroase publicații în acest domeniu, care abordează probleme de mare actualitate precum implicarea socială a cercetătorilor semioticieni, stereotipuri semiotice sau semiotica conflictualității.

În cadrul acestei întâlniri, va fi prezentată una dintre cele mai recente lucrări ale autorului, “Tensiunea politică: Pentru o semiotică a conflictualității” (L’Harmattan, 2023). Această lucrare constituie și punctul de plecare al dezbaterii. Conform autorului, momentele de criză și conflict sunt caracterizate de o criză a adevărului și de imprevizibilitatea evenimentelor viitoare, fapt care poate duce la o redefinire a discursului socio-politic actual.

Conferința se adresează publicului larg interesat de probleme sociologice, politologice, de filozofia socialului, studenților, profesorilor și cercetătorilor care doresc să înțeleagă modul în care funcționează și se modifică discursul politic într-un context conflictual, dar și aspecte mai generale legate de comunicarea în societatea actuală


Intră acum și în grupul de