„Târgul de Sânziene” la Suceava: O sărbătoare a meșteșugurilor populare


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează „Târgul de Sânziene. Târg al meșterilor populari”, un eveniment cultural de excepție ce va avea loc în perioada 21 – 24 iunie 2024, pe Esplanada Casei de Cultură din centrul Sucevei.

La târg vor fi prezenți peste 30 de meșteri populari din județul Suceava și din întreaga țară, care vor reprezenta diverse meșteșuguri tradiționale românești. Vizitatorii vor avea ocazia să admire și să învețe din demonstrațiile de măiestrie oferite de acești meșteri.

Programul evenimentului

Vineri, 21 iunie 2024: Zi dedicată copiilor

  • 13:00: Ateliere de lucru pentru copii și părinți pe teme de țesut și cusut, încondeiere ouă, confecționare păpuși din pănuși și textil, realizare podoabe din mărgele, figurine împâslite, împletituri de coronițe din flori de sânziene.
  • 18:00: Teatrul de păpuși al Centrului Cultural „Bucovina” prezintă piesa „Punguța cu doi bani” de Ion Creangă.

Sâmbătă, 22 iunie 2024: Continuarea evenimentelor pentru copii

  • 10:00: Ateliere de lucru pentru copii și părinți similare celor din ziua precedentă.
  • 18:00: Teatrul de păpuși al Centrului Cultural „Bucovina” prezintă piesa „Ivan Turbincă” de Ion Creangă.

Duminică, 23 iunie 2024

  • 12:00: „La Târgul de Sânziene” – Spectacol folcloric cu participarea Grupului folcloric „Muntenii Broștenilor” din Broșteni și solista Daria Iliescu, sub coordonarea profesorului Paula Bondar.

Luni, 24 iunie 2024: „Ziua Universală a Iei”

  • Prezentare de costume populare din recuzita meșterilor populari și împletituri de coronițe din flori de sânziene.

Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Suceava invită sucevenii și turiștii să participe la „Târgul de Sânziene” și să se bucure de evenimentele culturale și tradiționale organizate cu această ocazie. Târgul promite să fie o celebrare a tradițiilor și meșteșugurilor românești, oferind vizitatorilor o experiență de neuitat.


Intră acum și în grupul de