Atelier de arheologie experimentală: Artă şi Artefacte adresat copiilor, organizat de Muzeul Național al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei anunță organizarea unui atelier de arheologie dedicat copiilor, ce va avea loc în perioada 15-26 iulie 2024. Evenimentul este parte a programului educativ și își propune să introducă tinerii participanți în fascinanta lume a arheologiei prin activități interactive și educative.

Acest atelier urmărește să stimuleze curiozitatea și interesul copiilor pentru istorie și arheologie, oferindu-le o experiență practică și captivantă. În același timp, organizatorii doresc să valorifice educațional colecția de arheologie, aducând în atenția publicului tânăr importanța și frumusețea artefactelor descoperite pe teritoriul județului Suceava.

„Vrem să cultivăm respectul pentru patrimoniul cultural și să încurajăm viitoarele generații să se implice în conservarea și studiul istoriei”, arată Muzeul Național al Bucovinei într-un comunicat.

               Atelierul de arheologie experimentală: Artă şi Artefacte se va adresa copiilor cu vârste între 9 şi 13 ani pasionați de istorie șicu înclinaţii artistice, care vor fi repartizaţi în 4 grupe de lucru: 15 iulie – 19 iulie – 2 grupe, 22 – 26 iulie – 2 grupe, dimineața sau după-amiaza, la alegere, în funcție de opțiunea selectată.

               Înscrierile se pot face la sediul Muzeului de Istorie Suceava sau online, pe site-ul oficial al muzeului, începând cu data de 1 iulie 2024. Locurile sunt limitate, așa că vă recomandăm să vă înscrieți din timp.

Taxa de participare: 60 lei/atelier. 

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439 și pe pagina web a muzeului  www.muzeulbucovinei.ro/educatie-muzeala/pentru-copii/


Intră acum și în grupul de