Suceava Blues Festival la cea de-a XV-a ediție, vineri și sâmbătă, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Suceava Blues Festival își deschide porțile pentru cea de-a XV-a ediție, un eveniment de referință pentru iubitorii de blues și un punct cultural esențial al regiunii. Festivalul, care a devenit un reper important în peisajul festivalurilor de gen la nivel mondial, aduce notorietate orașului și bucurie publicului său fidel.

Organizatorii își propun să mențină standardele ridicate și să ofere un program variat și de calitate, destinat tuturor celor implicați: artiști, public, organizatori, voluntari și susținători. Evenimentul se va desfășura pe Platoul Cetății de Scaun a Sucevei, în zilele de 5 și 6 iulie 2024, începând cu ora 18:00, accesul fiind gratuit.

Ediția din acest an promite două seri magice cu spectacole susținute de artiști de renume internațional și național:

Vineri, 05.07.2024:

Bluemans (Ro) 18.00 – 18.45

Marcian Petrescu BluesHarp Band (Ro) 19.00 – 19.45

Rareș Totu plays Santana (Ro) 20.00 – 21.00

Mighty Mo Rodgers (USA/It) 21.30 – 23.00

23.00 – After-party

Sâmbătă, 06.07.2024:

Funky Road (Fr) 18.00 – 18.45

Hazard Blues Band (Ro) 19.00 – 19.45

Sax Gordon & Luca Giordano Band (USA/It)

Matt O’Ree Band (USA)

23.00 – After-party

Printre artiștii internaționali se numără Matt O’Ree (SUA), Mighty Mo Rodgers (SUA/Italia), Sax Gordon & Luca Giordano Band (SUA/Italia), și Funky Road (Franța). Din România vor urca pe scenă Bluemans, Marcian Petrescu BluesHarp Band, Rareș Totu plays Santana și Hazard Blues Band.

Pe lângă concerte, festivalul va include lansări de discuri, un mini-târg de discuri-vinil și un stand de suveniruri și merchandise oficial. O noutate a ediției este tombola cu premii de peste 3000 de euro, constând în aparatură de audiție high-end, oferite de unul dintre sponsorii festivalului. Fiecare tricou achiziționat de la standul Festivalului va include un bilet de tombolă, extragerea urmând să aibă loc sâmbătă seara, înaintea ultimului recital.

Suceava Blues Festival este dedicat memoriei lui Fani Adumitroaie, cel mai important artist de blues al Sucevei și unul dintre pionierii blues-ului din România. În cei 15 ani de existență, festivalul a adus pe scenă nume sonore din lumea blues-ului, contribuind la poziționarea Sucevei pe harta culturală europeană.

Pentru mai multe informații și detalii despre artiști, vizitați site-ul oficial al festivalului (suceavabluesfestival.ro) sau pagina de Facebook a evenimentului.

Suceava Blues Festival este realizat în asociere cu Primăria Municipiului Suceava și în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Național al Bucovinei, U.S.V. și Casa de Cultură a Studenților.


Intră acum și în grupul de