Festivalul Sommerfest Rădăuți – Muzica Comunităților, a ajuns la ediția a X-a


Intră acum și în grupul de

În perioada 5-11 august, Rădăuțiul va găzdui a X-a ediție a SOMMERFEST RĂDĂUȚI – Muzica Comunităților, un festival dedicat multietnicității și multiculturalității. Evenimentele se vor desfășura la Casa de Cultură, Galeriile de Artă „Traian Postolache”, Templul Mare – Sinagoga Rădăuți, Muzeul Memorial „George Enescu” Dorohoi și „Cai de Legendă” Hardic – Horodnic de Sus.

Festivalul va debuta pe 5 august, la ora 19, cu un concert al Ansamblului de muzică veche „Anton Pann” la Casa de Cultură din Rădăuți. Pe 6 august, tot la ora 19, publicul îi va putea asculta pe Ada Milea și Bobo Burlăcianu, iar pe 8 august, la aceeași oră, vor performa Ovidiu Foca (voce), Andrei Mihail Radu (vioară), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian).

Pe 10 august, tinerii participanți la cursurile de măiestrie vor susține două concerte: la ora 12 la Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi și la ora 18 la „Cai de Legendă” Hardic – Horodnic de Sus. Festivalul se va încheia pe 11 august, cu concertul de gală „Maeștri și Discipoli”, ce va avea loc la Templul Mare – Sinagoga Rădăuți, începând cu ora 18.

Cursurile de măiestrie, destinate tinerilor muzicieni care studiază vioara, pianul și muzica de cameră, vor include în premieră lecții de „Tehnica Alexander” și „Cultură muzicală aplicată”. Acestea vor fi susținute de violonistul Andrei Mihail Radu, pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, compozitorul Marius Sireteanu și Anca Sigheti.

Muzeul Național „George Enescu”, partener de la prima ediție, va prezenta expoziția „Manuscrise muzicale și partituri din biblioteca lui George Enescu”, realizată de cercetătorul dr. Irina Nițu și graficianul Horia Nițu.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, în limita locurilor disponibile.

Proiectul este organizat de Casa de Cultură Rădăuți, Primăria Municipiului Rădăuți și Asociația Klavier ART, având ca parteneri Galeriile de Artă „Traian Postolache”, Templul Mare – Sinagoga Rădăuți, Muzeul Național „George Enescu” și Muzeul Județean Botoșani – Muzeul Memorial „George Enescu” Dorohoi. Printre sponsori se numără Fundația Umanitară ASSIST și EGGER.


Intră acum și în grupul de