Expoziție de pictură și grafică Gabriela și Ion Drăghici la Muzeul Național al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei găzduiește pe durata lunii august expoziția de pictură și grafică a artiștilor plastici Gabriela Drăghici și Ion Drăghici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala București. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 1 august 2024, ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Suceava, în prezența artiștilor.

Gabriela Drăghici, originară din Frăsineț, Teleorman, este un artist vizual cu specializarea în tapiserie, absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, secția tapiserie, promoția 1984. Gabriela este renumită pentru tehnicile sale diverse, incluzând tapiserie, acuarelă, obiecte textile, podoabe, broderii și păpuși de sticlă. Lucrările sale sunt prezente în colecții private și de stat din multiple țări, printre care România, Canada și Germania.

Ion Drăghici, originar din Techirghiol, Constanța, este pictor și grafician, restaurator și pictor de biserici, cu o specializare în grafică, absolvent al aceleiași instituții, promoția 1984. Lucrările sale grafice sunt cunoscute pentru complexitatea tehnicilor și compozițiilor. Ion a fost premiat de Uniunea Artiștilor Plastici pentru Grafică în 1985 și 2001 și a câștigat Marele Premiu „Gheorghe Tăttărescu” în 1994.

Expoziția cuprinde 50 de lucrări de pictură și grafică, reflectând colaborarea și individualitatea creativă a celor doi artiști. Publicul este invitat să descopere aceste opere pe parcursul lunii august la Muzeul Național al Bucovinei. Expoziția cuprinde 50 de lucrări de pictură și grafică, reflectând colaborarea și individualitatea creativă a celor doi artiști. Publicul este invitat să descopere aceste opere pe parcursul lunii august la Muzeul Național al Bucovinei.


Intră acum și în grupul de