Scriitorul sucevean Constantin Severin va lansa romanul „Orașul Somnambulilor” care va apărea simultan în trei limbi: română, franceză și engleză


Intră acum și în grupul de

Scriitorul sucevean Constantin Severin va lansa oficial noul său roman, „Orașul Somnambulilor”, sub egida editurii EIKON din București. Evenimentul de lansare va avea loc la Bookfest Chișinău, la standul editurii, începând cu ora 19:00, unde cartea va fi prezentată de scriitoarea și profesoara Elena Prus.

Romanul „Orașul Somnambulilor” reprezintă o premieră în literatura românească, fiind primul roman al autorului care va apărea aproape simultan în trei limbi: română, franceză și engleză.

Versiunea în limba franceză va fi publicată la editura „Le Lys Bleu” din Paris, cu o prefață semnată de Gabrielle Danoux, iar versiunea în limba engleză va fi promovată în această toamnă de agentul literar The Book Bakers.

Romanul urmărește povestea Alishei Rajvanshi, o tânără din Nepal, pasionată de IT și robotică, care trece prin încercări dramatice, fiind răpită și sechestrată de două ori. Prima dată este salvată de un om de afaceri american, Richard Tedeschi, care o sprijină să își continue studiile și să se alăture companiei de robotică „Hanson Robotics”. Alisha creează un robot violonist, Georges Enesco, care reușește să imite perfect pe marele muzician român. Destinul ei ia însă o turnură dramatică atunci când este din nou răpită și implicată într-un experiment ultrasecret al NATO.

Romanul „Orașul Somnambulilor” explorează teme actuale precum inteligența artificială, traficul de persoane și etica în era postumană, oferind o reflecție profundă asupra provocărilor lumii contemporane.


Intră acum și în grupul de