MESAJE DIN TRECUTUL PĂMÂNTULUI la Muzeul de Științele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Științele Naturii din Suceava, vizitatorii au ocazia să exploreze o călătorie fascinantă în istoria îndelungată a Pământului prin expoziția „MESAJE DIN TRECUTUL PĂMÂNTULUI”. Organizat de Muzeul Național al Bucovinei, evenimentul se desfășoară între 20 septembrie și 20 octombrie 2024 și aduce în prim-plan fragmente rare de roci ce conțin impresiuni foliare și lemn pietrificat din perioadele Paleozoic, Mezozoic și Neozoic (Terțiar).

Aceste exponate, scoase din depozitele de patrimoniu ale muzeului, oferă o privire unică asupra florei din trecutul îndepărtat al teritoriului României și reprezintă o resursă importantă pentru cercetarea paleontologică. Expoziția are un puternic rol educativ, fiind adresată tuturor categoriilor de vizitatori, cu un accent special pe tineri. Organizatorii speră să stârnească interesul acestora pentru protejarea mediului și a rezervațiilor geologice din județul Suceava și din întreaga țară.

Expoziția include și o secțiune grafică detaliată care explică importanța și obiectul de studiu al Paleontologiei, oferind informații despre rezervațiile fosilifere.

Intrarea este liberă!


Intră acum și în grupul de