Lansarea romanului „Orașul somnambulilor” de Constantin Severin la Poiana Stampei


Intră acum și în grupul de

După lansarea de succes de la Bookfest Chișinău din 29 august, romanul „Orașul somnambulilor” de Constantin Severin va fi prezentat pentru prima dată în România la Poiana Stampei, județul Suceava, pe 27 septembrie, ora 14, în Sala de festivități a Primăriei.

Evenimentul este organizat de Primăria Poiana Stampei, în parteneriat cu Școala Gimnazială, Biblioteca locală și editura Eikon din București. Cartea va fi prezentată de scriitoarea și profesoara Paraschiva Abutnăriței.

Constantin Severin, scriitor și artist vizual, cunoscut ca fondator al expresionismului arhetipal, a publicat 15 cărți și a fost distins cu numeroase premii, inclusiv Marele Premiu la Festivalul Internațional de Poezie „Aco Karamanov” din Macedonia în 2022.

Romanul „Orașul somnambulilor” reinterpretează mitul lui Pygmalion în era digitală, având ca protagonistă o tânără specialistă nepaleză în robotică care se îndrăgostește de creația sa, un robot ce îl imită pe compozitorul George Enescu. Această lucrare de docu-ficțiune explorează provocările lumii contemporane și viitorul post-uman.


Intră acum și în grupul de