Expoziția de radiouri vechi „Pe unde retro. Din istoria radioului” la Muzeul de Istorie Siret


Intră acum și în grupul de

            Muzeul de Istorie Siret – Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina găzduiește în perioada 26 septembrie 2024-26 octombrie 2024, expoziția de radiouri vechi restaurate intitulată „Pe unde retro. Din istoria radioului”.

Deschiderea expoziției va avea loc pe 26 septembrie 2024, la ora 15:00, fiind cea de-a treia a dr. ing. Florin Gușul și marchează o etapă importantă înaintea deschiderii viitorului Muzeu al Radioului în Siret.

Această expoziție reprezintă o incursiune fascinantă în istoria radioului, oferind vizitatorilor ocazia de a admira aproximativ 50 de piese de colecție din vasta colecție personală a dr. ing. Procopie Florin Gușul.

„Prin această expoziție, încerc să redau viață unui capitol important din istoria tehnologiei. Radiourile au fost un simbol al comunicării și inovației de-a lungul decadelor, iar fiecare piesă restaurată poartă cu ea o poveste unică”, a declarat dr. ing. Florin Gușul. „Aceste aparate sunt mai mult decât simple obiecte tehnice – ele reprezintă legătura noastră cu trecutul, cu vremuri în care undele radio aduceau lumea în casele oamenilor.”

Expoziția este realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Bucovinei, Rotary Club Suceava Cetate și Primăria orașului Siret și reprezintă un proiect dedicat conservării și expunerii istoriei radioului, atât pentru pasionați cât și pentru publicul larg, contribuind la promovarea patrimoniului tehnologic și cultural local.


Intră acum și în grupul de