Concertul „The Sound of Korea” dedicat celebrării Zilei Fondării Statului Coreean ajunge la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ambasada Republicii Coreea la București și Korea Foundation (KF), cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava și al Consulului Onorific al Republicii Coreea în Rădăuți, vor organiza în municipiul Suceava concertul „The Sound of Korea”, un eveniment captivant, împreună cu grupul muzical coreean „ADG7(Ak Dan Gwang Chil)”.

Acest eveniment cultural coreean de amploare, organizat pentru prima dată în Suceava, va avea loc în data de 4 octombrie 2024, ora 18:30, la „Teatrul Matei Vișniec”, și se va bucura de prezența Excelenței Sale, ambasadorul Rim Kap-soo, alături de Consulul Onorific, Dumitru Mihalescul și a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Concertul „The Sound of Korea” este dedicat celebrării Zilei Fondării Statului Coreean (3 octombrie), cu reprezentații live atât în București, cât și în Suceava. La concert sunt invitați și cetățeni ucraineni care și-au părăsit temporar patria din cauza războiului, aceasta fiind o expresie a faptului că Republica Coreea este alături de poporul ucrainean.

Evenimentul îi are ca artiști pe ADG7 (Ak Dan Gwang Chil), o renumită trupă din Coreea care aduce în fața publicului o interpretare modernă a muzicii ritualice tradiționale coreene (gut) și a îndrăgitelor cântece populare coreene (minyo). ADG7 incorporează instrumentele tradiționale coreene cu coarde (gayageum și ajaeng), instrumente de suflat (daegeum, piri și saenghwang) și de percuție, precum și cântăreți cu stiluri tradiționale unice. Astfel, ansamblul lor ilustrează procesul de transpunere a diferitelor dificultăți din viața și transformarea lor în bucurie prin muzică și ritualuri pe tema „Să dansăm”.

„Este semnificativ faptul că avem ocazia să prezentăm cultura coreeană și să promovăm pentru prima dată în Suceava înțelegerea reciprocă dintre popoare. Suceava nu este doar un prieten care a sprijinit evacuarea de urgență a cetățenilor coreeni imediat după declanșarea războiului în Ucraina, ci și un partener cu potențial ridicat pentru cooperarea noastră viitoare”, transmite ambasadorul Kap-soo Rim.  


Intră acum și în grupul de