Albumul de artă Angela Pitariu Bolnavu va fi lansat la Muzeul de Istorie din Suceava în prezența câtorva dintre lucrările reprezentative ale artistei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei invită publicul interesat la un eveniment special, lansarea Albumului de artă Angela Pitariu Bolnavu, care va avea loc joi, 10 octombrie 2024, ora 16, în Foaierul Muzeului de Istorie din Suceava, strada Ștefan cel Mare nr. 33.

Prezintă criticul de artă prof. univ. dr. Petru Bejan și prof. dr. Raluca Schipor-Baban.

În cadrul evenimentului va lua cuvântul și doamna Camelia Sadovei, coordonatorul albumului, a cărui efort, conjugat cu implicarea familiei Bolnavu și sprijinul Muzeului Național al Bucovinei, a făcut posibilă această apariție editorială.

Lansarea albumului se va face în prezența câtorva dintre lucrările reprezentative ale artistei, expuse în perioada 6 – 13 octombrie 2024, în Foaierul Muzeului de Istorie.

Apărut din dorința de a păstra vie amintirea Omului Angela Pitariu Bolnavu și a operei sale, albumul are o abordare retrospectivă, fără a fi neapărat cronologică, care își propune identificarea și ilustrarea principalelor teme de creație abordate de artistă pe parcursul întregii activități.

Publicația a fost inclusă în programul editorial Colecția de Artă a Editurii „Karl. A. Romstorfer” a Muzeului Național al Bucovinei și face parte dintr-o serie de albume precum Traian Postolache, Mircea Hrișcă și Liviu Suhar.

Albumul poate fi achiziționat de la magazinul Muzeului de Istorie Suceava.


Intră acum și în grupul de