Maratonul cultural ISTORIE ȘI MUZICĂ III, o călătorie interdisciplinară prin cultura românească, debutează la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Proiectul cultural ISTORIE ȘI MUZICĂ III va debuta pe data de 3 octombrie 2024, la ora 18, cu evenimentul „Dosoftei făuritorul stihologiei româneşti” care va avea loc la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” Vatra Dornei.

Anul acesta marcăm 400 de ani de la nașterea marelui Mitropolit Dosoftei, un prilej special de a aduce un omagiu celui care a deschis noi orizonturi în literatura românească cu prima traducere în versuri a Psalmilor.

Prima conferință-concert este dedicată acestei personalități remarcabile; prof. univ. dr. Remus RUS va susține o prelegere despre contribuțiile culturale și istorice ale Mitropolitului Dosoftei. Evenimentul va fi completat de un concert susținut de duo-ul pianistic Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU și de Corala Sfântul Leontie din Rădăuți care vor prezenta următorul program, în armonie cu tematica prelegerii:

Charles GOUNOD/Georges BIZET Ave Maria

Johann Sebastian BACH/Leonard DUCK Wachet auf, ruft uns die Stimme Cantata BWV 140

Johann Sebastian BACH/Leonard DUCK Wohl mir, daß ich Jesum habeCantata BWV 147

Johann Sebastian BACH/Leonard DUCK Schafe können sicher weiden Cantata BWV 208

Johann Sebastian BACH/György KURTÁG Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit Cantata

BWV 106

Johann Sebastian BACH/György KURTÁG Alle Menchen mussen sterbenCoral BWV 643

Limba noastră • Mărturisiți-vă Domnului • Stihira a 2-a glasul 8 • Doamne, auzi glasul meu • Rugăciune • Graiurile mele • Sub milostivirea ta

Evenimentul va fi moderat de către prof. dr. Liviu Marcel UNGUREAN.

Accesul publicului este gratuit și se face pe bază de rezervare la numerele de telefon 0745 868 930, 0787 559 112 sau completând formularul de rezervare https://t.ly/RPIEd, fiind disponibile 200 locuri. Accesul se va face în intervalul orar 17.15-17.50.

Proiectul ISTORIE și MUZICĂ III este un maraton cultural interdisciplinar ce va avea loc în perioada 39 octombrie 2024, în 5 localități din județul Suceava: Vatra Dornei, Suceava, Moara, Gura Humorului și Rădăuți centrat pe evocarea unor personalități și momente importante din istorie, prin organizarea de conferințe-concert care îmbină istoria cu muzica clasică, literatura și teatrul, fiind organizatde Casa de Cultură Rădăuți, Primăria Municipiului Rădăuți și Asociația Klavier ART, având ca parteneri: Protopopiatul Rădăuți, Uniunea Polonezilor din România, Muzeul Național al Bucovinei, Comunitatea Evreilor Rădăuți, Best Western Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului și ca sponsor compania EGGER.


Intră acum și în grupul de