Alianța Franceză Suceava anunță o nouă întâlnire din cadrul proiectului Itinéraires francophones


Intră acum și în grupul de

Astăzi, la ora 11:00, are loc o nouă întâlnire din cadrul proiectului Itinéraires francophones, organizat de Alianța Franceză din Suceava în colaborare cu Asociația Seniorilor Bucovineni. Evenimentul din această săptămână, intitulat „Le monde francophone: la Belgique” (Lumea francofonă: Belgia), este coordonat de doamnele profesoare Tamara Sabin și Angela Nesteriuc.

Activitatea își propune să familiarizeze participanții cu aspecte inedite ale culturii și civilizației belgiene, oferindu-le prilejul de a împărtăși experiențe și impresii din cadrul schimburilor culturale, formărilor și excursiilor în Belgia. Dialogul deschis între seniori va explora diferențele și asemănările culturale și va scoate în evidență patrimoniul specific al orașelor vizitate.

Proiectul Itinéraire(s) francophone(s) este o inițiativă de promovare a Francofoniei și își propune să prezinte publicului universul francofon actual, un spațiu al cooperării și al schimburilor interculturale. Activitățile din cadrul proiectului au în vedere promovarea limbii franceze și a valorilor Francofoniei, precum solidaritatea, egalitatea și diversitatea culturală și lingvistică.

Mai multe detalii despre acest eveniment, inclusiv înregistrări video, pot fi găsite pe pagina de Facebook a Alianței Franceze din Suceava aici și pe site-ul oficial afsuceava.ro.


Intră acum și în grupul de