Bijuterii Ucigașe – Proiect Educațional la Muzeul de Istorie din Suceava: Evoluția armelor de-a lungul timpului


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei își încheie seria programelor de educație muzeală din 2024 printr-un proiect inedit dedicat tinerilor și elevilor, explorând evoluția armelor de-a lungul diferitelor perioade istorice. Proiectul intitulat „Bijuterii Ucigașe” se va desfășura în perioada octombrie – decembrie și promite o experiență educativă interactivă și captivantă.

Pe parcursul acestui program, participanții vor urma un traseu muzeal special, integrat în expoziția permanentă a Muzeului de Istorie din Suceava. Vizitatorii vor putea descoperi și înțelege evoluția armelor de-a lungul timpului, pornind din cele mai vechi epoci și până la Al Doilea Război Mondial. Fiecare sală de expoziție va dezvălui colecții prețioase și piese de patrimoniu, reprezentative pentru perioadele istorice pe care le parcurg.

Itinerariul educativ oferă nu doar o lecție de istorie, ci și informații interesante despre importanța, funcționalitatea și transformarea armelor de-a lungul timpului. La finalul traseului, participanții vor ajunge în Sala Tezaur a muzeului, unde vor putea admira „bijuteriile ucigașe” – exponate unice care reflectă măiestria și simbolistica armelor din trecut.

Pentru detalii și programări, publicul interesat poate apela numărul de telefon 0230-216439, interior 116.


Intră acum și în grupul de