Harta Marilor Migrații, pășind pe urmele barbarilor, sistem interactiv la Muzeul de Istorie Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei a implementat, începând cu luna februarie 2024, proiectul cultural PE URMELE BARBARILOR, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural National.

Din luna octombrie 2024, vizitatorii Muzeului de Istorie Suceava pot descoperi HARTA MARILOR MIGRAȚII, pășind PE URMELE BARBARILOR prin intermediul unei aplicații de tip hartă interactivă care ilustrează o epocă istorică frământată, cea a Migrațiilor din așa-zisul ”mileniu întunecat”.

Împletind patrimoniul cu tehnologia, combinate cu o ilustrare atractivă pentru toate vârstele, Harta Marilor Migrații înlesnește explorarea într-o manieră interactivă și atractivă a rutelor de migrație, a ritualurilor și a materialului specific popoarelor, ilustrate multimedia, cu descrieri contextuale (situri, artefacte, îmbrăcăminte, armament etc).

Unică în domeniul expozițional, datorită funcționalităților pe care le oferă, atât funcții de navigare cât și de învățare, aplicația însoțește vizitatorul ”pe urmele barbarilor”, făcând posibilă cunoașterea istoriei și artefactelor popoarelor de migratori care au tranzitat spațiul carpato-danubiano-pontic.

Produsele culturale inovative și-au demonstrat eficacitatea și impactul asupra tuturor categoriilor de vizitatori, în special în rândul publicului tânăr atras de vizual și stimulat de implicarea practică – activă, astfel încât implementarea unei hărți interactive, diferite de tot ce oferă în prezent rețeaua cartografică a muzeului, în sala dedicată migrațiilor, constituie o atracție în plus pentru Muzeul de Istorie.


Intră acum și în grupul de