Trei comedii ale lui Cehov au cucerit publicul rădăuțean  prin rafinament artistic și umor de calitate


Intră acum și în grupul de

Arta și pasiunea pentru teatru s-au contopit în universul inconfundabil al lui Cehov, cele  3 Comedii, în regia prof univ dr habil Nicolae Cristache, fiind jucate cu o măiestrie desăvârșită de către studenții din anul III, secția Actorie, de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, joi, 3 aprilie 2025, pe scena Casei de Cultură din Rădăuți.

Protagoniștii spectacolului de teatru: Ariana Vintilă, Mihai Rădoi, Casilda Matioca, Ștefania Burdușa, Costin Bucătaru și Polya Zubati au dat viață unora dintre cele mai savuroase comedii ale lui Cehov: „Ursul”, „Cerere în căsătorie” și „Jubileu”.

Spectacolul prezentat la fost o mărturie a talentului celor șase studenți care au explorat lumea teatrului cu imaginație, curaj și o dorință nestăvilită de a da glas emoțiilor fiecărui personaj. Acest spectacol a fost parte a turneului realizat de către echipa celor 6 studenți, în perioada 1-7 aprilie 2025, sub coordonarea lui Cristian Bojan. Aceștia au prezentat spectacole la Reghin (1 aprilie), Suceava (2 aprilie), Rădăuți (3 aprilie), Ipotești (4 aprilie), Piatra Neamț (5 aprilie), Gheorgheni (7 aprilie).

 ,,Acești studenți ai mei de la Actorie, anul III, sunt o adevărată minune! Am avut privilegiul să-i văd cum se scufundă în lumea lui Cehov, cum descoperă comedia ascunsă în gesturile banale și în conversațiile aparent inofensive. Sunt mândru de ei! Au înțeles esența lui Cehov, au înțeles că umorul și înțelegerea sunt cele mai bune arme împotriva slăbiciunilor noastre. Au arătat că marele dramaturg rus este încă un contemporan al sufletului nostru, oferindu-ne o oglindă în care ne putem recunoaște și învăța să ne iubim mai mult, cu toate imperfecțiunile noastre”, a declarat prof.univ.dr.habil. Nicolae Cristache, regizorul spectacolului.

Evenimentul a fost organizat, la Rădăuți, în parteneriat cu Casa de Cultură și Asociația Reper Etnocultural Identitar. În public au participat elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ,,Regele Ferdinand I”, Colegiul Andronic Motrescu, cât și membri ai comunității rădăuțene. La finalul spectacolului, studenții au răspuns la întrebări adresate de către public.


Intră acum și în grupul de