Intră acum și în grupul de
Expoziţia “Chihlimbarul – mit si realitate”, prima manifestare din acest an organizată de Muzeul de Stiinţele Naturii Suceava, va fi deschisă publicului în perioada 21 februarie – 10 martie 2012, anunţă Loredana Bortă, purtător de cuvânt al Muzeului Bucovinei.
Potrivit acesteia, în expoziţie vor fi prezentate fragmente de chihlimbar brut de diferite nuanţe, aparţinând colecţiei de mineralogie a muzeului, dar şi diverse obiecte de podoabă confecţionate din chihlimbar: coliere, brăţări, cercei, medalioane, copăcei.
“Chihlimbarul (numit si ambra galbena, din arabă “al anbar” – însemnând auriu) este o raşină fosilă divers colorată (mai ales în nuanţe de galben), provenită din mai multe specii de pini; vârsta sa este estimată la 50-60 milioane de ani. Provine din răşina arborilor de pe acele vremuri, care cu timpul s-a solidificat ca o substanță amorfă, fără să fie un mineral. În structura sa se găsesc adesea fosile animale sau vegetale. Pentru că este considerat drept piatra preţioasă încă din preistorie, chihlimbarul se foloseşte fie ca obiect de cult, fie ca bijuterie”, explică Loredana Bortă.
Intră acum și în grupul de