Intră acum și în grupul de
Frumusețea este una dintre prioritățile zilnice ale femeii moderne. Fie că este vorba despre eleve de liceu, studente sau doamne în toată firea, toate își doresc să arate uimitor în fața celorlalte persoane.
Un chip frumos și luminos atrage toate privirile, de aceea timpul petrecut în fața oglinzii niciodată nu este risipit. Machiajul este o adevărată artă care necesită timp, pasiune, îndemânare, dar și mult excercițiu. Nu oricine stăpânește tehnica înfrumusețării chipului, de aceea pentru a fi în armonie cu trăsăturile naturale, persoanele care se machiază trebuie să aibă o viziune clară și să înțeleagă adevăratul rost al tuturor produselor.
Întrucât din ce în ce mai multe femei doresc să obțină rezultate uimitoare acasă și vor să învețe cum să se machieze corect, ele apelează la cursurile de automachiaj.
Andreea Apetrei (Lucan), make-up artist la Make-up Studio, a luat inițiativa de a organiza și la Suceava astfel de cursuri, la cererea clientelor care își doreau să învețe să se machieze corect, în funcție de trăsăturile feței și să fie cât mai feminine în toate ocaziile. Astfel, de aproximativ un an și jumătate, tânăra suceveancă le dezvăluie doamnelor și domnișoarelor interesate tainele machiajului de zi, de birou și de seară.
„Ideea cursului de automachiaj a pornit de la clientele mele care veneau să le machiez pentru diferite evenimente. Ele mi-au sugerat că ar vrea să se învețe să se machieze de zi cu zi”, a declarat Andreea Apetrei, pentru NewsBucovina, referitor la începuturile cursului de automachiaj.
Văzând că există cerere pentru astfel de lecții de make-up, Andreea a pus bazele unui curs și l-a structurat pe zece ședințe, individuale, de o oră, pornind de la elementele de bază, de demachiere și hidratare a tenului, continuând cu ordinea operațiunilor în machiaj, importanța pensulelor și terminând cu colorimetria în funcție de stilul fiecărei persoane și tipurile de machiaj.
„Depinde și cum ai mâna formată, e foarte important. Sunt și unele persoane stângace care abia reușesc să tragă o dungă de eyeliner și sunt persoane care chiar au talent. Ultima cursantă a avut o evoluție foarte frumoasă”, a susținut make-up artistul.
Cât despre persoanele care îi trec pragul cu dorința de a învăța, Andreea Apetrei a menționat că i se adresează toate categoriile de femei, de la eleve de 15 ani și până la doamne de 40 de ani.
„Am avut cursante care au venit și mi-au spus că nu știu să se dea cu rimel, iar acum își machiază și prietenele. Au avut o evoluție foarte bună”, s-a arătat mândră de cursante Andreea Apetri.
Ce învață fetele la cursul de automachiaj?
„Fetele învață că primul pas pentru un machiaj reuşit îl reprezintă demachierea, care este foarte importantă, atât înaintea machiajului, cât și la sfârșitul zilei. De aici, pleacă lumina de pe față și dacă avem un ten frumos e mult mai ușor să punem produsele pe față. Urmează machiajul de zi, de 10-15 minute, care atât ar trebui să ia în mod obișnuit pentru a ieși din casă, după aceea un machiaj office sau de diferite întâlniri, care e puțin mai complicat față de cel de zi și care durează aproximtiv jumătate de oră, și machiajul de seară, în funcție de îndemânarea fiecăreia”, a explicat Andreea pașii cursului de automachiaj.
Totodată, așa cum ne-a spus make-ul artistul, cursantele învață și utilitatea pensulelor, primesc teme acasă, iar la final se aleg cu o diplomă de participare.
„Foarte multă lume, mai ales fetele de liceu nu știu diferența, care este foarte mare, între machiajul de zi și cel de seară. Își pun tone, rând peste rând ca să se vadă machiajul, nu ca să fie ea draguță. Machiajul de zi trebuie să evidențieze trăsăturile și nu să îți spună cineva <<ce machiaj frumos ai!>>, trebuie să îți spună <<ce drăguță ești!>>, adică să ascundem defectele și să evidențiem trăsăturile. La un machiaj de seară ne permitem să ne fie lăudat machiajul”, a evidențiat Andreea utilitatea cursului de automachiaj.
Cosmeticele folosite sunt foarte importante în reușita unui machiaj, un produs bun poate garanta un make-up rezistent pe tot parcursul unei zile sau al unui eveniment, de aceea, și după absolvirea cursului, fetele primesc informații și recomandări în alegerea celor mai potrivite produse, în funcție de buget.
„Asta e ca un drog. Dacă te apuci, ești așa de fascinat de ceea ce iese din mâna ta că tot mai vrei să vezi și una și alta”, ne-a spus make-up artistul referitor la dorința de a încerca cât mai multe produse și machiaje.
Persoanele care doresc să urmeze un astfel de curs de automachiaj mai trebuie să știe că în salon au toate produsele la discreție, pe perioada cursului, acestea fiind dintre cele mai bune de pe piață, profesionale, dar dacă vor să folosească și să se obișnuiască cu produsele de acasă le pot aduce la salon pentru a învăța.
Cele zece ședințe ale cursului costă 700 de lei.
Intră acum și în grupul de