Elevii suceveni au transformat materialele reciclabile în lucrări de artă neconvenţională


Intră acum și în grupul de

Expoziţia de Artă Neconvenţională Combinată a fost vernisată vineri, la Muzeul de Istorie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului. În cadrul vernisajului a avut loc şi festivitatea de premiere care a desemnat câştigătorii acestei manifestări-concurs organizată de Consiliul Judeţean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina şi GEC Bucovina.

În concurs au fost selecţionate 30 de lucrări, iar juriul, format din artistul plastic Alexandru Cătălin Chifan, muzeograful Susana Cosovan şi artistul Ovidiu Ambrozie Bortă, au decis acordarea a 3 premii şi 9 menţiuni, din care 2 au fost acordate de Beatrice Ştefănescu, reprezentanta GEC Bucovina.

Astfel, câştigătoarea premiului I, în valoare de 300 lei, a fost Iuliana Moruzi, elevă în clasa a V-a la Centrul Şcolar Suceava. Premiul II, în valoare de 200 lei, a mers către Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, reprezentat de elevii: Andra Lupaşcu, Mihaela Amariei, Eusebiu Bălan şi Petruţa Moscaliuc iar premiul III, în valoare de 100 lei, către Elena Lavinia Lemne de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”.

Leon Sidoriu, Andreea Blându, Adriana Pop, Iasmina Filipciuc, Diana Hastiuc, Elena Brânzei şi Roxana Mancea au primit menţiuni, premiile constând în diplome şi câte un album de artă. Deasemenea, două eleve ale Colegiului Tehnic “Al. I. Cuza”, Loredana Lăzăroaie şi Raluca Laslovici, au primit menţiuni speciale din partea reprezentantei GEC Bucovina, Beatrice Ştefănescu.

Cu acest prilej, elevii şi-au folosit imaginaţia şi talentul în scop creativ şi educativ pentru a transforma o serie de materiale reciclabile în lucrări de artă plastică neconvenţională; această expoziţie reprezintă un apel al tinerilor care îndeamnă la protejarea mediului şi un stil de viaţă “Eco”.

Unul dintre cele mai interesante proiecte a fost al unui grup de fete de la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” care, sub îndrumarea profesorului coordonator, Monica Huţu, au oferit celor prezenţi la vernisaj o încântătoare prezentare de modă. Ineditul acestei colecţii au fost rochiile în care elevele au defilat, acestea fiind confecţionate din materiale reciclabile, din saci menajeri, plastic, hârtie normală şi creponată, carton, saci rafie etc.


Intră acum și în grupul de