Intră acum și în grupul de
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că amplasarea unei roți panoramice în zona din apropierea Cetății de Scaun a Sucevei nu este un moft al său ci face parte dintr-un proiect turistic integrat.
„Trebuie să mai facem atracții în municipiul Suceava pentru a atrage turiștii. Acest proiect de roată panoramică se încadrează foarte bine acolo unde este el”, a spus Ion Lungu.
Primarul a explicat că proiectul roții panoramice face parte parte dintr-un proiect mai amplu care include și Parcul Șipote.
Potrivit lui Ion Lungu, după ce se va finaliza transferul Parcului Șipote la municipalitate aici se va amenaja o zonă de agrement unde se va implementa și un proiect de funicular, ca în Austria, care va putea fi folosit de turiștii care vin în centrul orașului și vor putea ajunge la Cetatea de Scaun și la Muzeul Satului Bucovinean. În acea zonă, în apropierea oului gigantic de Paște, va fi amplasată și roata panoramică.
„Punctul zero, punctul de plecare al turismului în Suceava va fi zona Cetății de Scaun așa cum este și corect”, a declarat Ion Lungu.
El a mai spus că deja se lucrează la zona de agrement de pe malul râului Suceava.
„Nu sunt niște mofturi. Sunt puncte de atracție turistică”, a subliniat primarul.
Ion Lungu a spus că și fântâna arteziană muzicală care va fi realizată în centrul Sucevei ar putea fi punct de atracție, arătând că aceasta va putea fi admirată de la terasele de pe esplanadă.
„Noi anul acesta avem în buget 50 de milioane de euro pentru investiții. Roata panoramică și fântâna fac doi la sută din total investiții”, a spus Lungu.
El a subliniat că nu este „un moft”, ci că sunt investiții pentru recreere.
Ion Lungu a mai spus că unii îi se reproșează că nu a făcut o zonă precum cea realizată de municipiul Botoșani la Cornișa, dar a explicat că pe finanțarea europeană respectivă municipalitatea suceveană a preferat să finanțeze reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei mai ales că exista riscul ca partea de nord-est a cetății să se prăbușească.
„Acum încercăm să recuperăm în ceea ce privește spațiile de agrement în municipiul Suceava”, a menționat Lungu.
El a precizat că acum există zona de agrement de pe Tătărași care e foarte apreciată, că se lucrează în lunca râului Suceava la acea zonă de agrement pe 15 hectare, cu spații de promenadă, loisir, piste de biciclete, locuri de joacă, terenuri de sport, spații pentru evenimente, urmează să fie amenajată zona de agrement de la Parcul Șipote și se intenționează dezvoltarea unei zone de agrement la Păduricea Zamca după ce aceste păduri-parc vor fi transferate municipalității.
Totodată, Ion Lungu a spus că se lucrează la refacerea în totalitate a Ștrandului Ițcani, cu bazine pentru adulți și pentru copii, cu apă caldă, cu apă sărată și cu timpul vom face și un bazin închis și cu spații de plajă și joacă.
Intră acum și în grupul de