Intră acum și în grupul de
Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că după 16 ani de administrație care a dus Suceava pe un drum greșit, din păcate, orașul Suceava nu oferă locuitorilor alternative reale de recreere și că oamenii merg dimineața la serviciu, se întorc după amiaza și rămân în mare parte în case pentru că nu au unde să meargă.
„Trebuie să înțelegem de ce am ajuns cu toții în această situație și după ce înțelegem vom putea lua măsurile care se impun”, a spus Cușnir.
El a apreciat că își dorește ca Suceava să redevină un oraș în care oamenii să aprecieze că locuiesc.
„Suceava trebuie să fie orașul în care să ne placă să ne trăim viața și să fie orașul în care să ne bucurăm să trăim și să fie orașul în care abia să așteptăm să terminăm programul de lucru pentru a ieși cu familia, cu prietenii în parcuri, în zonele verzi”, a spus liderul PSD Suceava.
Dan Ioan Cușnir consideră că Parcul Șipote trebuie să fie definitoriu pentru municipiul Suceava.
Potrivit acestuia, sucevenii au amintiri plăcute despre Parcul Șipote, dar că acum este abandonat.
Cușnir a spus că administrația unui oraș trebuie să acționeze pentru creșterea suprafețelor de spații verzi, să amenajeze căi de acces facile și că trebuie să se asigure că spațiile verzi dintr-un oraș sunt omogen repartizate în toate cartierele.
„Asta scrie în manual că trebuie să facă administrația, asta vom face noi începând cu data de 27 septembrie”, a spus Cușnir.
Liderul social-democrat sucevean a adăugat că spațiile verzi nu produc bani pentru comunitate, dar cresc calitatea vieții și a explicat că atunci când Suceava va avea spații verzi mai multe, o calitate a vieții mai ridicată, va crește și valoarea locuințelor din municipiu.
Cușnir a spus că în proiectul echipei sale în Zona Metropolitană vor fi dezvoltate zonele de agrement de la Adâncata și Mitocul Dragomirnei, va fi refăcut Parcul Șipote cu căi de acces facile și infrastructura modificată și modernizată.
El a spus că ar urma să fie construită o pasarelă de la esplanada Casei de Cultură înspre Cetatea de Scaun, vor fi zone amenajate pentru circulația bicicletelor și trotinetelor și refacerea completă a infrastructurii de alei din Parcul Șipote, va fi amenajată Păduricea Zamca și grădinile publice din oraș și va trebui identificată o grădină publică în cartierul Obcini care nu are un parc-grădină publică.
Cușnir a mai spus că un alt proiect de creștere a spațiilor verzi este de reducere a numărului de mașini parcate între blocuri prin realizarea unui număr de zece parcări supraterane construite în cartiere care să aibă și spații verzi deasupra.
„Modelele de succes pentru Suceava vor fi Cluj Napoca și Oradea”, a spus Cușnir care a rugat sucevenii să renunțe la mentalitatea lui „merge și așa” și să creadă în proiectul „Suceava-un oraș de succes”.
El a mai declarat că proiectele vor fi astfel elaborate încât spre zonele de agrement tinerii să poată ajunge cu bicicleta sau trotineta și nu să fie duși și aduși de părinți cu mașinile.
„Nu se poate ca, după 16 ani, această administrație locală să fie parte a problemei în loc să fie parte a soluției. Administrația trebuie să fie de aceeași parte a soluției și nu se să poziționeze de aceeași parte cu problema și să caute scuze”, a declarat Cușnir.
El a declarat că Parcul Șipote ar putea deveni locul în care sucevenii să-și petreacă după amiezile, serile, week-end-urile.
„Suceava trebuie să redevină orașul în care să ne placă să ne trăim viața”, a spus Cușnir care regretă că actuala administrație nu a avut priceperea să păstreze și să întrețină ceea ce ne-a rămas de decenii de la înaintașii noștri.
Intră acum și în grupul de