Intră acum și în grupul de
În urmă cu un an, în 27 aprilie, News Bucovina lansa împreună cu sociologul Adrian Botezatu, un apel către partidele politice să semneze un pact pentru sănătatea Sucevei care să aibă ca principal obiect înființarea în regim de urgență a Facultății de Medicină de la Suceava.
La vremea respectivă acest pact a fost semnat de președintele Pro România Suceava, Cătălin Nechifor și de președintele PSD Suceava, Ioan Stan.
Tot atunci, senatorul Ioan Stan declara pentru News Bucovina că are încredere că rectorul USV, Valentin Popa, va face demersurile pentru înființarea acestei facultăți.
La un an distanță, Senatul USV a decis înființarea la Suceava a Facultății de Medicină și Științe Biologice.
Inițiatorul Pactului pentru Sănătatea Sucevei, sociologul Adrian Botezatu, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina, că înființarea Facultății de Medicină este vestea cea mai bună pe termen lung pentru județul Suceava.
„Această facultate va începe ușor, se va dezvolta, va crește, va prinde rădăcini consistente și vom avea un suport de specialiști, un suport de cunoaștere pentru că lumea întreagă se bazează în prezent pe cunoaștere. Faptul că îți creezi instituțional răspunsul la genul aceste de probleme este de salutat. Fără a folosi cuvinte mari chiar este un moment istoric pentru județul Suceava”, a spus Botezatu.
El a adăugat că în Ardeal sunt șapte facultăți de medicină, iar în Moldova sunt doar la Iași și Galați.
„Faptul că la Suceava s-au pus bazele Facultății de Medicină este absolut de salutat”, a spus Adrian Botezatul care a amintit de inițiativa comună lansată anul trecut privind înființarea Facutății de Medicină.
El a spus că înființarea Facultății de Medicină de la Suceava dovedește că rectorul USV Valentin Popa se preocupa de mult de această dezvoltare a USV.
„Universitatea Suceava este pe drumul cel bun și trebuie încurajată”, a spus Botezatu.
Sociologul sucevean a arătat că dezvoltarea acestei facultăți ar trebui încurajată atât de autoritățile locale cât și de suceveni și că nu este cazul să se pună mereu bețe în roate mai ales că USV a prezentat mai multe soluții pentru spațiile în care ar urma să funcționeze această facultate.
Mai mult, el a spus că este anacronic să avem o stațiune de cercetare a cartofului aproape în centrul orașului, dar să nu avem soluții pentru dezvoltarea Facultății de Medicină și că acum lupta se duce pe „apărarea unor pavele” dintr-o parcare privată unde ar urma să fie extins un corp de clădire pentru această facultate.
Intră acum și în grupul de