Intră acum și în grupul de
Subprefectul de Suceava Alexandru Salup a declarat, luni, la Analiza de Seară de la News Bucovina că se fac toate demersurile necesare ca activitatea Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto să revină pe făgașul normal și că singura problemă este legată de asigurarea examinatorilor la proba practică.
„Încerăm la Serviciul de Permise și Înmatriculări să intrăm pe un făgaș normal, să recuperăm anumiți timpi lăsați morți, atât pe înmatriculări, cât și pe permise, transcrieri și așa mai departe. Dacă în februarie pentru înmatriculări auto era un timp de așteptare între două luni-două luni și jumătate, am ajuns în ziua de astăzi să avem programările la o lună-o lună și trei-patru zile”, a spus Salup.
Întrebat ce se va face în ceea ce privește examenul auto unde s-a ajuns ca proba practică să fie la circa cinci luni de la proba teoretică, iar dacă depășește șase luni se reia din nou proba teoretică, subprefectul a spus că speră să nu se ajungă într-o asemenea situație.
„Sperăm să nu ajungem acolo”, a spus Salup.
El a arătat că luni, la o videoconferință cu Ministerul de Interne a fost prezentată această problemă și că au mai fost și alți colegi din țară care au spus că au probleme asemănătoare.
„O să ajungem să apelăm din noul la colegii prefecți și subprefecți din țară pentru a ne ajuta cu anumite delegări. Să nu credeți că celelalalte servicii stau mult mai bine decât noi. Poate stau un pic mai bine. Nu trebuie să ne comparăm cu ce este mai rău. Trebuie să țintim mai sus și să vedem ceea ce putem identifica pentru a avea un serviciu de calitate”, a spus subprefectul.
Salup a explicat că angajații serviciului care sunt anchetați au fost puși la dispoziție, s-au prezentat la serviciu pentru că asta este legislația la ora actuală, dar că aceștia nu au cum să-și desfășoare activitatea, fie ca examinatori, la permise sau înmatriculări și că a fost nevoie să se facă rocadă și că s-a apelat la tot felul de artificii pentru ca aceștia să-și desfășoare activitatea.
„Pe această parte putem spune că ne-a priit pentru că au putut să intre mai mulți oameni la ghișeu, să fie preluate dosare, să fie prelucrate dosare de înmatriculări, transcrieri, permise, dar pe de cealaltă parte avem problema susținerii examenului practic”, a spus Salup.
El a menționat că este o situație care nu a fost creată de cei care acum încearcă să o soluționeze.
Alexandru Salup a propus ca pentru ca asemenea situații să nu mai existe, ca cel care este cercetat pentru fapte comise în exercitarea atribuțiilor de serviciu să fie suspendat de la locul de muncă pe perioada anchetei astfel încât în locul respectivului să fie adusă o altă persoană pentru a nu bloca o activitate.
„Noi a trebuit să redimensionăm și să redistribuim tot personalul pentru că a trebuit să facem loc acelor domni care au fost puși la dispoziție”, a spus Salup.
Subprefectul a menționat că la sfârșitul lunii iulie expiră detașarea celor de la IPJ Suceava, iar în prezent sunt șase polițiști care se ocupă de examinare.
„Avem o notă făcută către minister pentru a ni se permite transferul unei persoane din cadrul MAI către Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto, persoană care este posesoare de permis categoriile B și C și mai e nevoie de acea școlarizare făcută de minister prin care îi avizează și îi dă dreptul de a examina după care vom apela din nou la acele delegări din partea celorlalte Instituții ale Prefectului din țară”, a spus subprefectul.
El și-a exprimat încredere că va exista sprijinul necesar pentru a se ieși din situația actuală.
Intră acum și în grupul de