Intră acum și în grupul de
Locuitori din comunele unde se execută lucrări de modernizare a drumului județean de pe axa Suceava-Iași acuză constructorul că modul în care lucrează le afectează viața de zi cu zi, transformând-o într-un calvar.
Astfel, un locuitor din Zaharești spune că actualilor responsabili nu le pasă de oamenii din județ decât înaintea alegerilor parlamentare și că uită apoi toate promisiunile făcute.
Într-o postare pe contul de socializare, acesta arată că în comună, în loc de șanțuri betonate în sat, avem indicatoare rutiere pe câmp!
„Toate podurile din satul Zaharești sunt stricate (DIN LUNILE FEBRUARIE->MARTIE) deoarece se refac! Datorită șanturilor neexistente, apa de ploaie se infiltrează în fântâni făcându-o nepotabilă! Cum să adăpăm animalele cu așa mâl? Dar pe domnii parlamentari nu îi interesează că noi nu avem cu ce adăpa animalele!”, a transmis locuitorul revoltat.
Acesta arată că statul ia impozite mari fără să fie văzute în lucrări de investiții pentru bunăstarea locuitorilor.
„Ne luați pielea pantru a ne dărui o cămașă! Statul are mereu pretenții ca poporul să plătească taxe și impozite! Dar pentru ce să le plătim? Pentru ce? Pentru a trăi pe pământul nostru, pentru a trăi pe pământul pe care bunicii și străbunicii noștri l-au dobândit prin Războaie, sacrificii și vărsări de sânge? Ca să murim de foame și de sete? Totul este sub orice critică! Oare Domnilor Parlamentari le-ar place să locuiască în satul nostru după ce aspect are!???! Domnilor de la Județ, Vă facem o invitație la noi în SATUL ZAHAREȘTI pentru a vă face un tur al acestui sat! Domnule Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, așteptăm vizita dumneavoastă!”, scrie locuitorul din Zaharești.
O locuitoare din Pleșești, din comuna Vulturești ne-a transmis că și în acest sat au început anul trecut lucrările de modernizare ale drumului județean ce trece prin comună.
„Am zis: ce bine, în sfârșit se face ceva și la noi…Dar s-a dovedit a fi un calvar pentru cetățeni de când au început lucrările și care va dura evident până se vor termina lucrările. Anul trecut ne-am sufocat cu praful ce se ridica în urma mașinilor. Am aflat în primăvara asta că ei aveau obligația să ude drumul tocmai pentru a împiedica ridicarea prafului. Ar fi spus chiar cineva din primărie, dar să le spunem noi, cetățenii, pentru că ei( cei din primărie), nu voiau să” se strice” cu dânșii…”, scrie locuitoarea.
Ea a arătat că aceștia au stopit drumul într-o vineri și într-o sâmbătă, după ce a sunat cineva din sat pe la București, apoi de luni a început marea asfaltare.
„Vorba vine… Au pus un petec de asfalt la intrare în sat, apoi ne-au lăsat baltă încă vreo săptămână. S-au apucat în sfârșit de asfaltat și surpriză…la vreo două , trei săptămâni asfaltul a început să se umfle.A început decopertarea și reasfaltarea…Și o ținem așa într-o veselie…Acum iar au decopertat și vor reasfalta în aceleași locuri în care au mai făcut-o, practic acolo se pune asfaltul a treia oară și e pe porțiuni destul de mari”, a mai scris aceasta.
Ea s-a întrebat de câte ori vor mai decoperta și vor reasfalta până va fi gata lucrarea.
„Veneau cu lucrarea dinspre Giurgești, au lăsat șanțurile nefăcute la intrarea în sat și s-au mutat în centrul satului, iar la o ploaie puternică săptămâna trecută, celor care locuiesc acolo le-a inundat curțile. Cine este responsabil totuși pentru banii cheltuiți aiurea și pentru bătaia de joc la adresa cetățenilor? Cred că sunt plătiți destul de bine , dacă ar fi plătiți după cum lucrează nu cred că le-ar conveni”, a precizat aceasta.
Intră acum și în grupul de