Muzica si voie buna, in ciuda ploii, de Zilele Sucevei


Intră acum și în grupul de

Deşi organizată sub semnul crizei, cu un buget de doar 50.000 lei şi o durată de doar două zile, spre deosebire de anii trecuţi, sărbatoarea dedicată Sucevei a reuşit să ofere sucevenilor o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber.

De Sânziene, sucevenii şi musafirii acestora au luat cu asalt centrul Sucevei, pentru a se înfrupta din bucatele cu care i-au întâmpinat comercianţii care şi-au amplasat tarabele în buricul târgului.

Ca de fiecare dată, de Zilele Sucevei, mititeii, cârnăciorii şi berea rece au cel mai mare succes la hrămari.

Sucevenii care au decis să sărbătorească hramul mare al municipiului în oraş s-au bucurat în a doua parte a zilei de o temperatură mult mai prietenoasă decât cea înregistrată în cursul dimineţii, astfel că numărul acestora a crescut considerabil, centrul oraşului fiind împânzit de persoanele dornice să guste din mâncărurile pregătite de comercianţi.

Cei care au dorit să facă cumpărături au avut la îndemână “Târgul de Sânziene”, amenajat pe esplanada Casei de Cultură, de unde au putut achiziţiona o mulţime de obiecte confecţionate manual, îmbibate de tradiţie şi autenticitate.

Spre seară, pe scena special amenajată, au urcat formaţii de amatori din localităţile: Sf. Ilie, Moara, Bosanci, Mihoveni, Mălini, Pârteşti, Fundu Moldovei, care au evoluat sub genericul “De la noi din Bucovina”.

Seara s-a încheiat cu reprezentaţia Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu”, alături de care au evoluat: Margareta Clipa, Laura Lavric, Sorin Filip, Dana Dăncilă, Gheorghe Finiş, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic. Au mai cântat pentru suceveni şi Angelica Flutur, Adriana Bucevschi, Gheorghe Rotaru şi Alexandru Brădăţan.

Ziua de vineri a fost dedicată aproape în totalitate muzicii. Pe scena din centrul Sucevei au urcat după-amiază tineri artişti de la Palatul Copiilor, Colegiul “Petru Rareş” şi Colegiul Naţional de Artă “Ciprian Porumbescu. Sucevenii au avut parte şi de prestaţia unor formaţii de muzică pop şi rock din judeţ, “Arhaic” din Câmpulung Moldovenesc, “GHG” din Gura Humorului şi trupa “Odyssey” din Suceava.

Invitaţii speciali ai ediţiei 2010 a sărbătorilor municipiului au fost Elena Gheorghe şi Catălin Giosan, artişti care, în ciuda vremii nu tocmai prietenoase, au reuşit să adune în jurul scenei câteva sute de suceveni care, ascunşi sub umbrele, au urmărit concertul celor doi şi au fredonat alături de aceştia binecunoscutele refrene ale melodiilor interpretate, printre care piesa Elenei Gheorghe “Soarele meu” care, ce-i drept, se potrivea “ca nuca în perete” cu temperaturile înregistrate în ultimele zile în Suceava.

Aşadar, în ciuda ploii care parcă s-a împotrivit sărbatoririi “Zilelor Sucevei”, sucevenii nu s-au lăsat intimidaţi şi au profitat atât cât s-a putut de manifestările organizate anul acesta de municipalitate.

Pasionaţii de muzică folk au participat vineri seara la Festivalul de Muzică Folk “La Suceava, în cetate”, care s-a desfăşurat în Cetatea de Scaun a Sucevei, de la ora 20:00 şi a adunat destui împătimiţi ai genului, dornici să-i asculte pe folk-iştii prezenţi la festival.

Ediţia 2010 a “Zilelor Sucevei” s-a încheiat, în mod tradiţional, cu un splendid foc de artificii, care a luminat cerul Sucevei şi, de ce nu, inimile sucevenilor.


Intră acum și în grupul de