Intră acum și în grupul de
„Frăția ceaunelor” din Pitești, autointitulat „grup de rezistență în păstrarea și promovarea metodelor tradiționale de gătit” și pentru recuperarea și transmiterea rețetelor tradiționale, a venit la Suceava pentru a prepara mâncare tradițională românească pentru refugiații din Ucraina.
Pentru prânz aceștia au preparat pentru 170 de persoane pui cu legume, păstăi pentru cei care țin post sau sunt vegani, dar și ciorbă de purcel.
Totodată, pentru a fi feluri de mâncare pentru cât mai multe gusturi, aceștia au pregătit și carne la grătar cu cartofi.
Aceiași bucătari din „Frăția ceaunelor” au gătit și la Milișăuți mâncare indiană pentru șase sute de indieni refugiați din Ucraina și care au așteptat să fie preluați pentru a fi repatriați.
Bucătarii au fost bucuroși că indienii i-au felicitat și că le-au făcut mâncare ca la mama acasă.
Laurențiu Mâță, directorul Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, a arătat că asociația este cea mai mare de bucătari și cofetari din țară și are tot timpul pregătită o echipă tip task-force care să intervină în cazul unor crize, iar acum este o criză umanitară.
„În 24 de ore ne-am mobilizat și am ajuns prima dată la Milișăuți unde am ajutat câteva mii de studenți indieni cu mâncare indiană. După ce aceștia au plecată acasă ne-am mutat la Mandachi Hotel de unde am preluat de la colegii noștri bucătari toată operațiunea”, a spus Laurențiu Mâță.
El a precizat că vor sta două-trei zile pentru a oferi mâncare refugiaților și voluntarilor.
Intră acum și în grupul de