Intră acum și în grupul de
Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava a dat sâmbătă, 12 februarie, startul expoziţiei cu vânzare „Cutia cu bijuterii – Darurile Mării”, manifestare devenită deja un eveniment tradiţional în programul de primăvară al Muzeului, oferind publicului sucevean pe lângă expoziţia de corali, scoici şi perle, posibilitatea achiziţionării unor accesorii confeţionate din aceste materiale.
Într-un cadru restrâns, expoziţia este axată în special pe bijuterii şi podoabe confecţionate din materiale colectate din mările şi oceanele lumii, gen corali, perle, sidef- scoică.
Exponatele sunt însoţite de texte şi fotografii care oferă informaţii şi curiozităţi referitoare la acestea.
„Expoziţia pe care noi o organizăm la fiecare început de primăvară este legată de sărbătoarea mărţişorului, de 8 martie şi vrem ca acest eveniment să fie unul obişnuit în viaţa sucevenilor. Îi aşteptăm cu o expoziţie despre diverse materiale din adâncurile mărilor. Este vorba de corali, scoici, perle. Din aceste materiale se pot confecţiona diverse obiecte de podoabă, bijuterii, care sunt deopotrivă expuse spre vânzare în standul de la parterul muzeului. În afară de corali, perle şi sidefuri, mai avem pietrele semipreţioase cu care noi am obişnuit vizitatorii din Suceava, precum: cuarţuri, turcoaze, jad, lapislazuli, onix. Cel mai scump accesoriu expus spre vânzare este un colier cu brăţară şi cercei din rubizoizit la preţul de 150 lei. Practic, este vorba despre piatra rubin care se găseşte în roca zoizit, având o nuanţă verde foarte frumoasă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Angela Anea, muzeograf geolog, şefa secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul muzeului.
Aceste gablonţuri pot reprezenta un cadou potrivit pentru semnificaţia zilei de luni, 14 februarie, când este celebrată ziua dragostei, prin sărbătoarea de Valentine’s Day.
De asemenea, cele mai accesibile accesorii din colecţie sunt mărţişoarele care se vând la preţul de 3-5 lei, care ulterior pot fi purtate şi ca pandante pentru că toate sunt din pietre naturale uşor şlefuite, repectiv mărţişoarele la 10 lei care pot fi purtate ca broşe, cu diferite figurine, frunzuliţe, fluturaşi, broscuţe ţestoase.
„Avem şi inele cu perle, cu pietricele semipreţioase sub formă de bilă la 5 respectiv 10 lei, cercei la 5-15 lei, respectiv la 8,50 lei cei tip ţintă, brăţări foarte colorate din diverse pietre la 5 lei, talismane sau punguţe cu cristale ametiste la 5 lei, pandante mai mari cu şnur din catifea la 12,50 lei, inclusiv mărţişoare din argint”, a completat Angela Anea.
Vizitatorii pot achiziţiona din standul binecunoscut al muzeului mărţişoare din pietre semipreţioase şi ornamentale, prezentate pe zodii, dar şi bijuterii din pietre şi obiecte ornamentale, inclusiv după data de 12 martie când se va încheia expoziţia.
Programul de vizitare este – luni: 9.00-16.00, marţi – duminică: 9.00-17.00.
Intră acum și în grupul de