Intră acum și în grupul de
Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, consilierul județean liberal Tudor Plăcintă, a declarat că în ședința de joi a ATOP Suceava a fost discutată situația urșilor din județul Suceava care pun în pericol vieți omenești.
El a spus că în ultima perioadă au fost atacuri ale urșilor la Slatina, în zona Dornelor acestea sunt deja noapte de noapte și crede că există riscul ca urșii să vină cât mai aproape de zonele urbane.
„Putem să ne trezim că vom avea urși și în Păduricea Zamca”, a spus Plăcintă.
Președintele ATOP Suceava consideră că situația este alarmantă în principal din cauză că România riscă să piardă populația valoroasă de urs în condițiile în care protejează acești urși vagabonzi, animale hoinare, care nu este o populație de valoare nici din punct de vedere genetic și nici biologic.
„Sunt urși degenerați care au ajuns ca un fel de câini vagabonzi și care au un comportament complet diferit față de comportamentul cunoscut al urșilor așa că toate sfaturile privind cum să reacționăm când vedem un urs, nu se aplică în cazul acestor urși”, a spus Tudor Plăcintă.
Totodată, el a arătat că urșii care ajung să atace în zonele populate, pe trasee turistice sau în gospodării ale oamenilor nu-și găsesc locul în pădure și a explicat că exemplarele mari, dominante, împing exemplarele mai slabe spre margine, iar acestea intră în conflict cu omul.
Tudor Plăcintă și-a exprimat încrederea că legea care urmează să fie adoptată în regim de urgență de Parlament va permite ca România să poată să gestiona problema suprapopulării cu urși a pădurilor, dar și să-și păstreze cea mai frumoasă populație de urși din Europa.
Intră acum și în grupul de